Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ποδόσφαιρο συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς

Το ποδόσφαιρο συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015 - 02:34

Στα απίστευτα οφέλη που έχει για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο κάνουν λόγο Δανοί ερευνητές!

Όπως υποστηρίζουν, η συστολική και διαστολική πίεση παρουσίασε μείωση κατά 6 έως 9 τοις εκατό σε μια ομάδα ανδρών με διαβήτη, όταν αυτοί υιοθέτησαν ένα πρόγραμμα άσκησης παίζοντας ποδόσφαιρο δύο φορές την εβδομάδα για έξι μήνες.

Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 50% στον κίνδυνο θανατηφόρου εγκεφαλικού ή εμφράγματος, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Παράλληλα, οι άνδρες που έπαιζαν συστηματικά ποδόσφαιρο παρουσίασαν βελτίωση στη λειτουργία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς σε ποσοστό 29%.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους η σωματική άσκηση μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη και για τον υγιή ανδρικό πληθυσμό.

«Η φύση του αθλήματος –η επιτάχυνση, η επιβράδυνση, οι περιστροφές κ.τ.λ.– παρέχει ισχυρά ερεθίσματα στο καρδιαγγειακό σύστημα», δηλώνει ο Τζέικομπ Σμιτ, ένας από τους βασικούς συντάκτες της μελέτης.

Με τον καιρό, αυτές οι κινήσεις αυξάνουν τις ποσότητες αίματος που απορροφούν οι κοιλότητες των μυών κι έτσι διευκολύνεται η ροή του αίματος και μειώνεται η αρτηριακή πίεση.

Διαβάστε επίσης

Σκόρδο, το θαύμα της φύσης...

Σκόρδο, το θαύμα της φύσης...

Αρκετές είναι οι θεραπευτικές επιδράσεις του σκόρδου, το πανάρχαιου βοτάνου με τις ιαματικές ιδιότητες, που δρα κατά πάντων.

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση

Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπερτασικός, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης, εκ των οποίων το 40% δεν γνωρίζει ότι πάσχει.