Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός είναι ο ιδανικός για όσους θέλουν να απαλλαγούν από το περιττό λίπος στην κοιλιά.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη η επιλογή του ξηρού καρπού έναντι τροφών που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες όπως το ψωμί συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας.
Τα αμύγδαλα, λοιπόν είναι ο ιδανικός ξηρός καρπός, καθώς παρέχουν λίγους υδατάνθρακες και μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών.
Μία μερίδα αμύγδαλα (30 γραμμάρια) περιλαμβάνει περίπου 20-24 ολόκληρα αμύγδαλα. Η μερίδα αυτή παρέχει περίπου 163 θερμίδες, 14 γραμμάρια λιπαρά (κυρίως υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και Ω-3 λιπαρά οξέα), 3,5 γραμμάρια φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια υδατάνθρακες.