Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οσφυαλγία στο ποδόσφαιρο

Οσφυαλγία στο ποδόσφαιρο
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 - 16:21

Ο Γιώργος Κακαβάς γράφει στο gavros.gr για την οσφυαλγία στο ποδόσφαιρο, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς τραυματισμούς στους παίκτες:

«Ο πόνος στην μέση η οσφυαλγία και η ισχιαλγία (πόνος στο πόδι) είναι ένας από τους συχνούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει ένας παίκτης κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων. Σύμφωνα με τις Επιδημιολογικές έρευνες τις FIFA ο τραυματισμός αυτός είναι ο τέταρτος σε συχνότητα μετά τις θλάσεις, κακώσεις στο γόνατο και το διάστρεμμα ποδοκνημικής (10% όλων των τραυματισμών).

Ο αθλητής πρέπει να εξεταστεί άμεσα από ειδικό γιατί ο πόνος στη
μέση μπορεί να οφείλεται σε πολλές πηγές. Η λεπτομερής εξέταση πολλές φορές και ο κινησιολογικός έλεγχος μπορεί να αποτρέψει την παραπομπή σε ακριβές δια γνωστικές εξετάσεις όπως η μαγνητική και αξονική τομογραφία.

Η οσφυαλγία είναι ένας γενικός όρος, που κάτω από την ομπρέλα του
κρύβει παθήσεις όπως κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, κάκωση σπονδυλικής αρθρώσεις, σπονδυλολίσθηση, ιερολαγονιτίδα, κάκωση και ρήξη συνδέσμων στην λεκάνη, σπονδυλολυσία και πολλές άλλες παθολογίες.

Ανάλογα την κάκωση αποφασίζουμε την αποχή από την προπόνηση ,το θεραπευτικό πλάνο και το πλάνο ενδυνάμωσης και επιστροφής στο γήπεδο πάντα σε συνεννόηση με το προπονητικό τιμ της ομάδας.
Η θεραπεία πρέπει να είναι όχι συμπτωματολογική, αλλά να λύσει το μυοσκελετικό θέμα γρήγορα και να θεραπεύει το αίτιο και όχι το σύμπτωμα!

Η χειροπρακτική βοηθά άμεσα στη λύση προβλημάτων μέσης και λεκάνης γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά και είναι θεραπεία επιλογής σε πολλές ομάδες του εξωτερικού και σχεδόν άγνωστη στην χώρα μας.

Επίσης σε προβλήματα κήλης δίσκου που πολλές φορές οδηγούν παίκτες στο χειρουργείο με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα η συχνές υποτροπές η μη χειρουργική αποσυμπίεση του δίσκου είναι ό,τι πιο σύγχρονο και βοηθά τον δίσκο να αποσυμπιέζει και να επουλώσει γρήγορα.
Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η ενδυνάμωση του ποδοσφαιριστή με ειδικές ασκήσεις σταθεροποίησης και ιδιοδεκτικότητας για τους μυς γύρω από την σπονδυλική στήλη και το διάφραγμα. Μετά ο αθλητής μπαίνει σιγά στο προπονητικό κομμάτι βαθμιαία μέχρι την πλήρη επανένταξη του στην ομάδα.

Γ. Κακαβας Χειροπρακτης - Κινησιολογος
Www.fysiotek.gr
Www.fysioteksportslab.com».

Διαβάστε επίσης

Ο πρωινός μας σύμμαχος!

Ο πρωινός μας σύμμαχος!

Το πρωϊνό που συνδυάζεται με φρούτα αποτελεί μία εξαιρετική λύση για την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού.

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση

Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπερτασικός, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης, εκ των οποίων το 40% δεν γνωρίζει ότι πάσχει.