Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Εκεί ψηλά, στο Ντέλλε Άλπι...»

«Εκεί ψηλά, στο Ντέλλε Άλπι...»
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 - 15:58

Η ιστορία του Ολυμπιακού είναι γεμάτη από αλησμόνητες νίκες, ιστορικούς θριάμβους, τρόπαια και ασύλληπτα κατορθώματα. Όσα χρόνια όμως και αν περάσουν η νύχτα της 3ης Μαρτίου του 1999 θα παραμένει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές των φίλων του λαοφιλέστερου συλλόγου της χώρας, τι και αν ο Ολυμπιακός έφευγε από το Τορίνο έχοντας γνωρίσει την ήττα από τη «Γηραιά Κυρία» με 2-1.

Η σεζόν 1998-99 αποτελεί ορόσημο στα χρόνια της καθολικής ερυθρόλευκης κυριαρχίας, καθώς πέρα από την κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ, συνδυάστηκε με μία ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία. Έχοντας αρχικά προσπεράσει το εμπόδιο της Ανόρθωσης στον προκριματικό γύρο του Champions League, οι Πειραιώτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς γονατίζουν στη φάση των ομίλων τον πανίσχυρο Άγιαξ, τη σπουδαία Πόρτο του Ζλάτκο Ζάχοβιτς και του Μάριο Ζαρντέλ, αλλά και την Κροάσια, παίρνοντας το μοναδικό εισιτήριο για την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η τύχη τους φέρνει αντιμέτωπους με μία ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας και δευτεραθλήτρια Ευρώπης Γιουβέντους φάνταζε ακλόνητο φαβορί, φέροντας στις τάξεις της θρυλικές μορφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων τους Ζινεντίν Ζιντάν και Φίλιππο Ιντζάγκι. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έμελλε να αποδειχτεί εύκολη λεία στις ορέξεις της «Κυρίας».

Με το «Ντέλλε Άλπι» να θυμίζει... Πειραιά, ελέω της παρουσίας 11.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού, που προκαλούν με τη μετακίνηση τους αίσθηση σε διεθνές επίπεδο, οι πρωταθλητές Ελλάδας βλέπουν αφενός τους Ιντζάγκι και Κόντε να δίνουν διπλό προβάδισμα στους Ιταλούς, βλέπουν όμως συνάμα και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να τους κρατά ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Η αναμέτρηση οδεύει προς την εκπνοή της όταν στις καθυστερήσεις ο Αλέξης Αλεξανδρής επωφελείται από μία στιγμή σύγχυσης της ιταλικής άμυνας και ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους Περούτζι, ο διαιτητής καταλογίζει την εσχάτη των ποινών και ο Ανδρέας Νινιάδης, με «κρύο αίμα», εκτελεί εύστοχα από τα έντεκα βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, στέλνοντας τους απανταχού φίλους των Πειραιωτών στον έβδομο ουρανό. Η νύχτα γίνεται... μέρα σε Τορίνο και Πειραιά, καθώς οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού αναζωπυρώνονται, εν όψει της ρεβάνς των Αθηνών.

Ακόμα και αν τα ερυθρόλευκα όνειρα παρασύρθηκαν κυριολεκτικά από τον... άνεμο μερικά βράδια αργότερα στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ιστορική νύχτα του Τορίνο θα ενσαρκώνει, μέχρι και την εκπλήρωση του, το ευρωπαϊκό όραμα των φίλων του Συνδέσμου, θα αποτελεί σύνθημα στα χείλη της κερκίδας και θα θυμίζει για πάντα στις νεότερες γενιές μία ιστορία που ξεκίνησε σαν παραμύθι και επιβεβαίωσε κόντρα σε ακόμα ένα μεγαθήριο τους στίχους του ύμνου του κορυφαίου αθλητικού οργανισμού της Γης: «Τρέμουν στ' άκουσμά σου Ολυμπιακέ...».

Για περισσότερες θρυλικές ιστορίες ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7

Διαβάστε επίσης

Έφηβος… 94 ετών

Έφηβος… 94 ετών

Ο κορυφαίος πολυαθλητικός οργανισμός της Γης συμπληρώνει 94 χρόνια ένδοξης ιστορίας και το Legend_Stories7 κάνει ταξίδι στο χρόνο!

Χρόνια Πολλά «Πιστολέρο»!

Χρόνια Πολλά «Πιστολέρο»!

Ο Κώστας Μήτρογλου συμπληρώνει 31 χρόνια ζωής και το Legend_Stories7 θυμάται έργα και ημέρες του «πιστολέρο» στο λιμάνι!

Θρυλικές προκρίσεις, εκτός έδρας!

Θρυλικές προκρίσεις, εκτός έδρας!

Ο Ολυμπιακός αναζητά στο Κίεβο ένα «χρυσό» αποτέλεσμα κόντρα στη Ντιναμό και το Legend_Stories7 θυμάται τις μεγάλες εκτός έδρας ευρωπαϊκές προκρίσεις του Θρύλου…

Απόλυτος κυρίαρχος κόντρα στην ΑΕΚ

Απόλυτος κυρίαρχος κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τo Legend_Stories7 κάνει αναδρομή σε 7+1 ιστορικούς εντός έδρας ερυθρόλευκους θριάμβους κόντρα στην Ένωση για το θεσμό του Πρωταθλήματος.