Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρόνια Πολλά Λούκα!

Χρόνια Πολλά Λούκα!
Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 - 13:44

Η σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού είναι συνυφασμένη με σπουδαίους Σέρβους αστέρες. Τα ονόματα των Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ίλια Ίβιτς, Σίνισα Γκόγκιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Μάρκο Πάντελιτς, είναι ορισμένα από το σύνολο των μεγάλων Σέρβων ποδοσφαιριστών που άφησαν το στίγμα τους στο μεγάλο λιμάνι. Στη λίστα αυτή κατόρθωσε να προσθέσει το όνομα του, χάρη στην ηγετική παρουσία του, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, εκ των πιο εμβληματικών αθλητών του Συνδέσμου κατά τα χρόνια της καθοδήγησης του από το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα πρώτα χρόνια, ο Ερυθρός Αστέρας και η Άντερλεχτ

Γεννημένος στις 7 Απριλίου του 1991 στο Κραγκούγιεβατς της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, ο Μιλιβόγεβιτς δεν άργησε να αναδείξει το έμφυτο ποδοσφαιρικό του χάρισμα. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην τοπική Ραντνίτσκι έθεσαν το Σέρβο χαφ στο «μάτι» της Ραντ Βελιγραδίου -γνώριμη στο φίλαθλο κοινό των ερυθρολεύκων από τις μονομαχίες της με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1989- τα χρώματα της οποίας φόρεσε για πρώτη φορά το 2008 και για τρεισήμισι σεζόν αγωνίστηκε μαζί της στην κορυφαία κατηγορία του σερβικού ποδοσφαίρου. Η παρουσία του στη Ραντ τον έφερε αντιμέτωπο με μία σπουδαία πρόκληση. Το Δεκέμβριο του 2011 ο εικοσάχρονος Μιλιβόγεβιτς υπογραφεί συμβόλαιο με τον ιστορικό Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο πραγματοποιεί σπουδαία πορεία, στέφεται κυπελλούχος Σερβίας και κερδίζει την κλήση στην εθνική ομάδας της χώρας του. Οι εμφανίσεις του δεν περνούν απαρατήρητες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά σωματεία και το καλοκαίρι του 2013 ο Σέρβος χαφ εξαργυρώνει την παρουσία του με τη μεταγραφή του στο μεγαθήριο του βελγικού ποδοσφαίρου, την Άντερλεχτ. Ο Μιλιβόγεβιτς, αν και πραγματοποιεί αρκετές εμφανίσεις με τη φανέλα των Βέλγων, δεν καθιερώνεται στα πλάνα τους και έχοντας κατακτήσει μαζί τους το εγχώριο Πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ, ανοίγει, ένα χρόνο έπειτα από την πρώτη απόπειρα να αγωνιστεί μακριά από την πατρίδα του, ο δρόμος για την άφιξη του στον Ολυμπιακό.

Η καταξίωση στον Πειραιά

Με τον Ολυμπιακό να αναζητά τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος είχε μόλις πριν λίγες ημέρες υπογράψει στην πορτογαλική Μπενφίκα, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς καταφτάνει στον Πειραιά κατά την εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2014, υπό τη μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ, μία κίνηση που αντιμετωπίστηκε με έντονη δυσπιστία από τους φίλους των πρωταθλητών Ελλάδας. Παρά την αμφισβήτηση, ο Μιλιβόγεβιτς φροντίζει με το «καλησπέρα» να στρέψει υπέρ του το κλίμα. Ο περίσσιος δυναμισμός του, η αυταπάρνησή του, η δεδομένη αγωνιστική του ποιότητα και προσήλωσή του στην ομάδα, τον ταυτίζουν άμεσα με την ψυχοσύνθεση της κερκίδας, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν, συμβάλλοντας κομβικά στην αξιόλογη πορεία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, αναγκάζοντας το καλοκαίρι του 2015 το Βαγγέλη Μαρινάκη να ξοδέψει κάτι παραπάνω από €2.000.000, ώστε να καλύψει τη ρήτρα του και να τον καταστήσει εξ ολοκλήρου περιουσιακό στοιχείο των ερυθρολεύκων. Η νέα περίοδος θα βρει το Σέρβο σε ακόμα σπουδαιότερη αγωνιστική κατάσταση, συνθέτοντας εξαιρετικό δίδυμο στο χώρο του κέντρου άλλοτε με τον Παϊτίμ Κασάμι και άλλοτε με το μεγάλο Εστέμπαν Καμπιάσο, προσφέροντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του έκτου διαδοχικού Πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, με πλέον χαρακτηριστική για τον ίδιο στιγμή το τέρμα που πέτυχε στο Γήπεδο της Τούμπας, κατά το θρίαμβο των Πειραιωτών με 0-2 επί του ΠΑΟΚ, τον Οκτώβριο του 2015.

Η εκτόξευση και η Πρέμιερ Λιγκ

Η τελευταία σεζόν του Μιλιβόγεβιτς με τα ερυθρόλευκα έμελλε να είναι και η κορυφαία για τον ίδιο. Σε μία χρονιά που σημαδεύτηκε από έντονη εσωστρέφεια, κυρίως έπειτα από τον καλοκαιρινό αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σέρβος χαφ, πιο ώριμος από ποτέ, ηγείται της πορείας των Πειραιωτών, τόσο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όσο και στο δρόμο προς την κατάκτηση του 44ου στέμματος της ιστορίας τους, λαμβάνοντας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή το χρίσμα του αρχηγού, χάρη στο σπάνιο ηγετικό του χάρισμα, πετυχαίνοντας μάλιστα πολύτιμα τέρματα, με αποκορύφωμα το γκολ του στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 23 Οκτωβρίου του 2016, που χάρισε τη νίκη με 2-1 στους πρωταθλητές. Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει πλέον σαφές προβάδισμα τίτλου, στις 31 Ιανουαρίου του 2017 ο αγαπημένος «Μίλι» της ερυθρόλευκης κερκίδας κάνει το άλμα προς την Πρέμιερ Λιγκ, με την Κρίσταλ Πάλας να προσφέρει στον Ολυμπιακό το υπέρογκο ποσό των -περίπου- €16.000.000 για να τον αποκτήσει. Έκτοτε ο Σέρβος εξελίσσεται σε ηγέτη και αρχηγό των «Αετών», σκοράροντας μάλιστα ακατάπαυστα στο ενδεχομένως κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο «Νησί» και αποτελώντας αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής Σερβίας, με την οποία ευτύχησε να καταξιωθεί, με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018, αποτελώντας χαρακτηριστική περίπτωση αθλητή που έφτασε στο απόγειο της δόξας του, χάρη στην παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Για περισσότερες θρυλικές ιστορίες ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7

Διαβάστε επίσης

Χρόνια Πολλά Λούτσι!

Χρόνια Πολλά Λούτσι!

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι συμπληρώνει 39 χρόνια ζωής και το Legend_Stories7 θυμάται έργα και ημέρες του σπουδαίου Αργεντινού!

«Ερυθρόλευκα» κανόνια

«Ερυθρόλευκα» κανόνια

Ο θρυλικός Γιώργος Σιδέρης συμπληρώνει 81 χρόνια ζωής και το Legend_Stories7 θυμάται τους κορυφαίους Έλληνες σκόρερ της ερυθρόλευκης ιστορίας.