Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Άγγλος «εκτελεστής» και το μήνυμά του στο gavros.gr

Ο Άγγλος «εκτελεστής» και το μήνυμά του στο gavros.gr
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 - 14:41

Ο Ματ Ντάρμπισιρ μπορεί να τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού μονάχα για ενάμιση χρόνο, το γεγονός ωστόσο πως πρόλαβε να ξεδιπλώσει τα φονικά του ένστικτα, σκοράροντας ορισμένα εκ των πλέον αλησμόνητων τερμάτων της σύγχρονης ιστορίας των Πειραιωτών, τον κατέταξαν ως ένα από τα πιο λατρεμένα παιδιά της ερυθρόλευκης κερκίδας.

Τα πρώτα βήματα

Έχοντας από νεαρή ηλικία κλίση προς την ενασχόληση με τον αθλητισμό, ο Ντάρμπισιρ πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του στη ιστορική Ντάργουιν, προτού η επαγγελματική του ενασχόληση λάβει σάρκα και οστά, αρχικά μέσω της Γκρέιτ Χάργουντ, στην οποία εντάχθηκε το 2002, κερδίζοντας εν συνεχεία μία θέση στην αγαπημένη του Μπλάκμπερν, με την οποία αγωνίστηκε στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ το διάστημα 2003-09, με ενδιάμεσους σταθμούς τους δανεισμούς του σε Πλύμουθ και Ρέξαμ, ευτυχώντας να κατακτήσει μαζί της το Κύπελλο Ιντερτότο το 2007. Οι εμφανίσεις του Άγγλου επιθετικού μάλιστα, του προσέφεραν μία θέση στην εθνική ομάδα Κ-21 της χώρας του, με την οποία συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού.

Το Κύπελλο του Ματ

Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού, έπειτα από την απροσδόκητη επιπλοκή στην υγεία του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο 22χρονος Ματ Ντάρμπισιρ καταφτάνει στο μεγάλο λιμάνι τον Ιανουάριο του 2009, ως δανεικός από τη Μπλάκμπερν και φροντίζει να ξεδιπλώσει νωρίς ορισμένες πτυχές από το φονικό του ένστικτο. Στις 4 Μαρτίου του 2009 ο Άγγλος φορ είναι αυτός που λυτρώνει τους Πειραιώτες του Ερνέστο Βαλβέρδε στην παράταση, όταν στο δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», διαμορφώνει το τελικό 2-0, χαρίζοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Η πιο αξιομνημόνευτη εμφάνιση της καριέρας του Ντάρμπισιρ όμως έμελλε να λάβει χώρα στον τελικό της διοργάνωσης, στο Ολυμπιακό Στάδιο των Αθηνών. Στον ενδεχομένως πιο συναρπαστικό τελικό στην ιστορία του θεσμού, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ με 2-0 στο ημίχρονο, η είσοδος όμως του Άγγλου κυνηγού θα αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, καθώς με δικό του τέρμα οι ερυθρόλευκοι μειώνουν αρχικά το σκορ, ενώ είναι ο ίδιος που, όντας τραυματίας, θα ισοφαρίσει με αυτοθυσία στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων σε 3-3, οδηγώντας την αναμέτρηση στην παράταση, με τους πρωταθλητές να κατακτούν τελικά το τρόπαιο στη δραματική διαδικασία των πέναλτι. Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό νταμπλούχο και το Ντάρμπισιρ σύμβολο λατρείας για την κερκίδα, αναγκάζοντας τη διοίκηση της ομάδας να προχωρήσει στην αγορά του Άγγλου από τη Μπλάκμπερν.

Εκτελεστής του Παναθηναϊκού

Η σεζόν 2009-10 δε θα κυλήσει ομαλά τόσο για το νεαρό επιθετικό, που θα ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, όσο και για τον Ολυμπιακό, που θα μείνει για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια μακριά από τον τίτλο. Ωστόσο ο Άγγλος άσος κατορθώνει να χαρίσει μία ακόμα αλησμόνητη ανάμνηση στους φιλάθλους της ομάδας. Στις 21 Μαρτίου του 2010 ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός ετοιμάζει φιέστα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Ντάρμπισιρ όμως «εκτελεί» το τριφύλλι και χαρίζει τη νίκη-γοήτρου με 0-1 στους Πειραιώτες, με το χαρακτηριστικό πανηγυρισμό έπειτα από την επίτευξη του τέρματός του να αποτελεί έως σήμερα σημείο αναφοράς για τους φίλους του Ολυμπιακού. Η χρονιά κλείνει με τον Άγγλο να έχει σκοράρει έξι φορές στη Σούπερ Λιγκ, ενώ το ξεκίνημα της νέας περιόδου θα φέρει και το παρθενικό τέρμα του Ντάρμπισιρ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τα χρώματα του Ολυμπιακού, στη νίκη των ερυθρολεύκων με 6-1 επί της Μπέσα στο Φάληρο για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως η δεύτερη άφιξη του Βαλβέρδε στην Ελλάδα θα αλλάξει τα δεδομένα εις βάρος του. Ο Ντάρμπισιρ θα αποχωρήσει υπό τη μορφή δανεισμού με προορισμό τη Μπέρμιγχαμ, με την οποία κατακτά το 2011 το Λιγκ Καπ Αγγλίας και ένα χρόνο αργότερα οι δρόμοι του λαμβάνουν οριστικά διαφορετική κατεύθυνση από αυτούς του Ολυμπιακού. Κατά τα επόμενα χρόνια θα αγωνιστεί διαδοχικά με τα χρώματα της Νότιγχαμ, της Όλντχαμ, της Μπλάκπουλ και της Ρόδεραμ Γιουνάιτεντ, προτού το 2016 βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Ομόνοια, με την οποία αγωνίζεται έως σήμερα, έχοντας αναδειχτεί τις δύο προηγούμενες σεζόν πρώτος σκόρερ του Κυπριακού Πρωταθλήματος.

Το μήνυμα του Ματ στους αναγνώστες του gavros.gr

Το Legend_Stories7 επικοινώνησε με τον Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του στους αναγνώστες του gavros.gr.

«Ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα ανήκει πάντα στον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους που με έκαναν πάντοτε να νιώθω σαν να είμαι ένας από αυτούς!», ήταν τα λόγια του Άγγλου ποδοσφαιριστή, που φέρει μία ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις των φίλων του Ολυμπιακού.

Για περισσότερες θρυλικές ιστορίες ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ...

Διαβάστε επίσης

Χρόνια Πολλά Ντουντού!

Χρόνια Πολλά Ντουντού!

Ο Ντουντού Σεαρένσε συμπληρώνει 36 χρόνια ζωής και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στην πορεία του Βραζιλιάνου αστέρα!

Χρόνια Πολλά Λούτσι!

Χρόνια Πολλά Λούτσι!

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι συμπληρώνει 39 χρόνια ζωής και το Legend_Stories7 θυμάται έργα και ημέρες του σπουδαίου Αργεντινού!

Χρόνια Πολλά Λούκα!

Χρόνια Πολλά Λούκα!

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς κλείνει τα 28 του χρόνια και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στην πορεία του Σέρβου αστέρα.