Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Back to Back Αυτοκράτορας!

Back to Back Αυτοκράτορας!
Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 - 21:46

Ένα ρητό λέει πως αν κάτι είναι πιο δύσκολο από το να αναρριχηθείς στην κορυφή, αυτό είναι το να παραμείνεις σε αυτήν. Και αν η φράση αυτή περιλαμβάνει ισχυρή δόση αλήθειας, τότε ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα απέδειξε περίτρανα πως ήταν φτιαγμένος για τα δύσκολα.

Με τις μνήμες νωπές από το έπος της Κωνσταντινούπολης ένα χρόνο νωρίτερα, με τον σπουδαίο Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει παραδώσει τη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας στο Γιώργο Μπαρτζώκα και με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να έχουν διατηρήσει αναλλοίωτο τον κορμό της ομάδας, με μοναδική «ηχηρή» προσθήκη αυτήν του Στράτου Περπέρογλου από τον Παναθηναϊκό και πλέον κομβική απώλεια τη φυγή του Τζόι Ντόρσεϊ στις αρχές της περιόδου, ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη της υπεράσπισης των σκήπτρων του, για να βρεθεί στα πλέι-οφ της διοργάνωσης με πλεονέκτημα έδρας, κόντρα στην τούρκικη Εφές. Έπειτα από μία δραματική προημιτελική σειρά, οι Πειραιώτες, με τρεις νίκες στο Φάληρο, επικρατούν με 3-2 επί των Τούρκων και με την καθοριστική νίκη τους με 82-72 στις 26 Απριλίου του 2013 στο ΣΕΦ, σφραγίζουν πανηγυρικά το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

Στο δρόμο προς το δεύτερο διαδοχικό τελικό οι Πειραιώτες συναντούν στις 10 Μαΐου την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην επανάληψη του τελικού του 2012, μόνο που αυτήν τη φορά φροντίζουν να επικρατήσουν με χαρακτηριστική άνεση. Πέρο Άντις και Κάιλ Χάινς μεγαλουργούν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθοδηγεί αριστουργηματικά το ερυθρόλευκο σύνολο και ο Ολυμπιακός ταπεινώνει τους πανίσχυρους Ρώσους με το εμφατικό 69-52, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία την ίδια μέρα έθετε εκτός συνέχειας τη Μπαρτσελόνα.

Στις 12 Μαΐου του 2013, στην «O2 Arena» του Λονδίνου, ο Ολυμπιακός γράφει ακόμα ένα μυθικό έπος, αντάξιο του μεγαλείου και της ένδοξης ιστορίας του.Τι και αν βρίσκεται μόλις στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου πίσω στο σκορ με 17 πόντους από τη «Βασίλισσα», βρίσκει, όπως ακριβώς έπραξε και ένα χρόνο νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη, τα ψυχικά αποθέματα ώστε να επιστρέψει. Έισι Λο, Χάινς, Άντις, Περπέρογλου, Σλούκας, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Πάουελ και Σερμαντίνι πραγματοποιούν έως και την εκπνοή κατάθεση ψυχής, αυτός που όμως αφήνει για τα καλά το στίγμα του σε ακόμα έναν άθλο του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη. Με ένα ρεσιτάλ διαδοχικών τρίποντων και με συνολικά 22 πόντους, ο ηγέτης των ερυθρολεύκων οδηγεί ως MVP τον Ολυμπιακό στο θριαμβευτικό 100-88 και στην κατάκτηση του βαρύτιμου ευρωπαϊκού στέμματος για δεύτερη διαδοχική σεζόν, επίτευγμα ανεπανάληπτο στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ! Η πανίσχυρη Ρεάλ, των παγκοσμίου βεληνεκούς αστέρων, γονατίζει έναντι του μεγαλείου της αρμάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και ολόκληρη η Ευρώπη υποκλίνεται για ακόμα μία φορά στην παρέα του Βασίλη Σπανούλη, δια χειρός του οποίου ο Ολυμπιακός στέφεται αυτοκράτορας της «Γηραιάς Ηπείρου» για τρίτη φορά στην ιστορία του!

Για περισσότερες θρυλικές ιστορίες ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.instagram.com/legend_stories7/

Διαβάστε επίσης

Πάουελ: «Είχαμε πίστη!»

Πάουελ: «Είχαμε πίστη!»

Το Legend_Stories7 επικοινώνησε με τον Τζος Πάουελ, ο οποίος μοιράστηκε τις αναμνήσεις του με τους αναγνώστες του gavros.gr, με αφορμή το μυθικό back to back από τον Ολυμπιακό.

Χρόνια Πολλά Ντουντού!

Χρόνια Πολλά Ντουντού!

Ο Ντουντού Σεαρένσε συμπληρώνει 36 χρόνια ζωής και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στην πορεία του Βραζιλιάνου αστέρα!