Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι τραυματισμοί που συγκλόνισαν!

Οι τραυματισμοί που συγκλόνισαν!
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 - 19:27

Ο Κώστας Φορτούνης αποτελεί τον μεγάλο άτυχο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε έπειτα από τον τραυματισμό του στο φιλικό με το Αμβούργο έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο. Με τις σκέψεις ολόκληρης της ερυθρόλευκης οικογένειας να βρίσκονται στο πλευρό του αρχηγού και ηγέτη του Ολυμπιακού που χειρουργήθηκε το Σάββατο, το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στους τραυματισμούς που «πλήγωσαν» τους Πειραιώτες κατά την τελευταία εικοσαετία.

Τζιοβάνι

Το ημερολόγιο γράφει 4 Δεκεμβρίου του 1999 όταν ο Τζιοβάνι σφαδάζει στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου Σταδίου, έχοντας πέσει θύμα του «εγκληματικού» μαρκαρίσματος του αμυντικού του Ηρακλή Λάζαρου Σέμου. Η ιατρική διάγνωση είναι σοκαριστική. Ρήξη χιαστών και απόχη από την αγωνιστική δράση για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον Βραζιλιάνο «Μάγο» να πλήττεται ανεπανόρθωτα, καθώς, παρά την αδιαμφισβήτητη κλάση του, δεν επανέρχεται ουδέποτε πλήρως στο πρότερο αγωνιστικό του επίπεδο.

Χούτος

Έχοντας καταφτάσει στο μεγάλο λιμάνι το χειμώνα του 2000 από τη Ρόμα, έπειτα από μεταγραφικό σήριαλ και έχοντας δώσει εντυπωσιακά πρώτα δείγματα γραφής αγωνιζόμενος με την ερυθρόλευκη ριγωτή, ο Λάμπρος Χούτος φάνταζε ως κεφάλαιο για τους Πειραιώτες, η τύχη ωστόσο έμελλε να του γυρίσει την πλάτη. Στις 30 Νοεμβρίου του 2000, κατά τη διάρκεια της νίκης του Ολυμπιακού με 5-0 επί του Εθνικού Αστέρα στην Πάτρα για το θεσμό του Κυπέλλου, ο Χούτος στέκεται άτυχος, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών. Με τα προβλήματα τραυματισμών να μην παύουν έκτοτε να τον ταλαιπωρούν, ο διεθνής επιθετικός δε θα κατορθώσει να επανέλθει στην αγωνιστική εικόνα των πρώτων του μηνών στο λιμάνι, μέχρι και την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2004.

Πατσατζόγλου

Διανύοντας την τρίτη του σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού, ο Χρήστος Πατσατζόγλου είχε ήδη αρχίσει να φέρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας, κεντρίζοντας επάνω του τα βλέμματα ισχυρών ευρωπαϊκών συλλόγων, στις 9 Μαρτίου του 2003 όμως έρχεται αντιμέτωπος με μία τεράστια ψυχρολουσία. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των Πειραιωτών κόντρα στην ΑΕΚ στο Γήπεδο της Ριζούπολης ο «Πάτσα» τραυματίζεται στον αχίλλειο τένοντα, με τα αλλεπάλληλα χειρουργεία που ακολουθούν να τον αφήνουν εκτός αγωνιστικής δράσης για τρία χρόνια και με τον ίδιο να χρεώνει το «Γολγοθά» του στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Βενετίδης

Ο ακραίος αριστερός οπισθοφύλακας Στέλιος Βενετίδης αποτέλεσε από το 2001 σημαντικότατη μονάδα της επιτυχημένης πορείας του Ολυμπιακού, τον Ιανουάριο του 2005 όμως έρχεται αντιμέτωπος με έναν κομβικό για την παρουσία του στο λιμάνι τραυματισμό. Οι ενοχλήσεις του στο γόνατο οδηγούν στο συμπέρασμα της βλάβης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και σε χειρουργική επέμβαση, με τον πρωταθλητή Ευρώπης να μην κατορθώνει να επανέλθει στην πρότερη αγωνιστική του κατάσταση και να παραμένει εκτός δράσης για μήνες, μέχρι και την αποχώρησή του από τον Πειραιά το 2006, ως τέσσερις φορές πρωταθλητής και δύο φορές κυπελλούχος Ελλάδας.

Κωνσταντίνου

Τη σεζόν 2005-06 ο προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό Μιχάλης Κωνσταντίνου αποτέλεσε την πρωταγωνιστική φυσιογνωμία της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, κατά την πορεία προς την κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ, ενώ και κατά το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου η παρουσία του υπήρξε εξίσου κομβική για τους Πειραιώτες, ιδιαιτέρως στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Το Νοέμβριο του 2006 ο σπουδαίος Κύπριος φορ θα υποστεί ρήξη του πρόσθιου περονοαστραγαλικού συνδέσμου στην δεξιά ποδοκνημική, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στη Βαλένθια στο Μεστάγια, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, δίχως να έχει αποθεραπευτεί, θα λάβει με αυταπάρνηση μέρος στην κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στη Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να επιδεινώσει την κατάσταση του τραύματός του και επί της ουσίας να μην καταφέρει ουδέποτε να επανέλθει στο πρότερο αγωνιστικό του επίπεδο.

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός Αβραάμ Παπαδόπουλος, ηγετική φυσιογνωμία και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, διανύοντας την καλύτερη αγωνιστική φάση της καριέρας του, έρχεται στις 8 Ιουνίου του 2012 αντιμέτωπος με έναν καταστροφικό τραυματισμό, όταν στην πρεμιέρα του Euro στα γήπεδα της Πολωνίας, εκπροσωπώντας τα εθνικά χρώματα, θα υποστεί ολική ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για ολόκληρη σχεδόν τη σεζόν που θα ακολουθήσει, αλλά και να χάσει σταδιακά τη θέση του από τη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, μέχρι και την αιφνίδια αποχώρησή του απ' το λιμάνι το Σεπτέμβριο του 2014.

Πάντελιτς

Με τον Σέρβο επιθετικό Μάρκο Πάντελιτς, κατά τη δεύτερη σεζόν του στον Πειραιά, να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και να σκοράρει κατά ριπάς, ο Ολυμπιακός έρχεται αντιμέτωπος με ένα τεράστιο πλήγμα, όταν στις 17 Φεβρουαρίου του 2012 ο διεθνής άσος αποχωρεί από την προπόνηση της ομάδας με κάταγμα στον έξω σφυρό του δεξιού του ποδιού και οδηγείται μέσα σε ελάχιστες ώρες σε χειρουργική επέμβαση. Το αγαπημένο παιδί της ερυθρόλευκης κερκίδας μένει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου και επί της ουσίας δεν επιστρέφει ποτέ στα προηγούμενα επίπεδά του, κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ένα χρόνο αργότερα στο λιμάνι, έπειτα από ελάχιστες πλέον εμφανίσεις, έχοντας στεφθεί τρεις φορές πρωταθλητής και δύο φορές κυπελλούχος Ελλάδας.

Σιόβας

Στις 11 Ιανουαρίου του 2014 ο Δημήτρης Σιόβας αποχωρεί από την προπόνηση των Πειραιωτών έχοντας υποστεί κάταγμα έξω σφυρού, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χειρουργείο και να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ δεν καταφέρνει να λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Η κακοδαιμονία δε θα σταματήσει εκεί όμως για τον διεθνή άσο, καθώς το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα τον βρει να ταλαιπωρείται εκ νέου από μικροτραυματισμούς και ενοχλήσεις, με την πλήρη επανένταξή του στους ερυθρόλευκους να πραγματοποιείται ουσιαστικά σχεδόν ένα χρόνο έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό του.

Μανιάτης

Στις 11 Μαρτίου του 2015 η εικόνα του Γιάννη Μανιάτη να σφαδάζει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ σοκάρει, έχοντας υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ για το θεσμό του Κυπέλλου, στις 11 Μαρτίου του 2015. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο τραυματισμός του θα αποδειχτεί καταλυτικός για την πορεία του στην ομάδα, καθώς μέχρι και την αποχώρησή του από τον Πειραιά, το Φεβρουάριο του 2017, δε θα ανακτήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών.

Χριστοδουλόπουλος

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2019, κατά τη διάρκεια του θριάμβου του Ολυμπιακού με 4-1 επί της ΑEK στο Φάληρο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προσθέτει το όνομά του στη λίστα των μεγάλων άτυχων των Πειραιωτών. Ο έμπειρος διεθνής άσος, σε ανύποπτη στιγμή, θα βρεθεί στο έδαφος και θα αποχωρήσει βουρκωμένος, έχοντας υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει χειρουργική επέμβαση, που τον στερεί για μήνες από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Μεταξύ των αθλητών που στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι κατά την τελευταία εικοσαετία φυσικά συμπεριλαμβάνονται περιπτώσεις όπως αυτές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, του Ραούλ Μπράβο και του Λιούμπομιρ Φέισα, που ταλαιπωρήθηκαν συχνά από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, καθώς και των Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Μάικλ Ολαϊτάν, όπου τα προβλήματα υγείας τους οδήγησαν μακριά από το μεγάλο λιμάνι, ενώ άξιος αναφοράς είναι και ο τραυματισμός του Λεονάρντο Κούτρη στον αριστερό ώμο, τον Απρίλιο του 2018.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7

Διαβάστε επίσης