Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζέτερμπεργκ: «Περήφανος για τον Ολυμπιακό!»

Ζέτερμπεργκ: «Περήφανος για τον Ολυμπιακό!»
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 - 09:26

Ήταν καλοκαίρι του 2000 όταν ο Ολυμπιακός προσέθετε στο δυναμικό του τον τότε 30χρονο διεθνή Σουηδό αστέρα Παρ Ζέτερμπεργκ. Εμβληματική μορφή της Άντερλεχτ και «δεκάρι» με σπάνια ποιότητα, ο «Πάρις» θα έρθει αντιμέτωπος με την έντονη αμφισβήτηση κατά την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, με την πορεία ωστόσο να τον δικαιώνει στο έπακρο. Δεκαέξι χρόνια έπειτα από την αποχώρησή του από το μεγάλο λιμάνι, ο σπουδαίος παλαίμαχος «μαέστρος» ξετυλίγει τις «ερυθρόλευκες» αναμνήσεις του αποκλειστικά στο Legend_Stories7 και στο gavros.gr.

«Δύσκολες στιγμές στο ξεκίνημα...»

Φέροντας στις πλάτες του λαμπρή σταδιοδρομία, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Άντερλεχτ, όντας πρωταθλητής Βελγίου, αλλά και με τα χρώματα της εθνικής Σουηδίας, ο Ζέτερμπεργκ φάνταζε εξ αρχής ως μία εξαιρετική προσθήκη για τον Ολυμπιακό, ωστόσο η εκκίνηση μόνο εύκολη δεν υπήρξε για τον ίδιο. Ο διεθνής άσος αργεί να βρει τα πατήματά του και αντιμετωπίζει σκληρή κριτική από Τύπο και φίλαθλο κοινό, κάτι που έως σήμερα φέρει στη μνήμη του. Μιλώντας στο Legend_Stories7 ο Ζέτερμπεργκ αναφέρει: «Οι χειρότερες στιγμές μου στην ομάδα ήταν όταν υπήρξα τραυματίας, αλλά και η κακή αγωνιστική μου απόδοση κατά το ξεκίνημά μου στον Ολυμπιακό. Ένιωθα πραγματικά ντροπιασμένος από τον ίδιο μου τον εαυτό για το πόσο αρνητικά αγωνιζόμουν, αλλά ευτυχώς η κατάληξη ήταν όμορφη».

«Οι τίτλοι και οι αγαπημένοι μου συμπαίκτες...»

Η παρουσία του Ζέτερμπεργκ στην Ελλάδα φέρει εντελώς διαφορετική εικόνα με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου του στον Ολυμπιακό. Ο Σουηδός παίρνει φανέλα βασικού, οργανώνει το «ερυθρόλευκο» κέντρο και ηγείται στην πορεία προς την κατάκτηση δύο ακόμα Πρωταθλημάτων -στο δρόμο προς τα επτά συνεχόμενα στέμματα- έως και την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2003 με προορισμό και πάλι την αγαπημένη του Άντερλεχτ, φέροντας ως χαϊλάιτ της παρουσίας του το εκπληκτικό χτύπημα φάουλ με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 6-2 επί τις Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη, το Σεπτέμβριο του 2002, στο θρίαμβο των Πειραιωτών στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέροντας στη μνήμη του εκείνες τις ημέρες ο Ζέτερμπεργκ αναφέρει στο Legend_Stories7: «Τα τρία Πρωταθλήματα που κατακτήσαμε μαζί ήταν οι καλύτερες μου στιγμές στην ομάδα. Ήταν πραγματικά όμορφες στιγμές!», ενώ αναφορικά με τους συμπαίκτες που ήρθε πιο κοντά κατά την τριετή θητεία του στο λιμάνι, σημειώνει: «Αγαπημένοι μου συμπαίκτες ήταν οι τρεις καλύτεροι μου φίλοι στον Ολυμπιακό, ο Κόντης, ο Καρεμπέ και ο Ζε Ελίας».

«Κορυφαίο μου παιχνίδι το 3-0 επί του ΠΑΟ»

Το Legend_Stories7 ζήτησε από τον παλαίμαχο άσο να φέρει στη μνήμη του τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη με 3-0, στις 11 Μαϊού του 2003, που επί της ουσίας έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ελλάδας για έβδομη διαδοχική φορά, με τον ίδιο να δείχνει πως δε λησμονεί τη σπουδαία αυτή επικράτηση: «Το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το κορυφαίο όσο αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό, τόσο για όλη την ομάδα όσο και προσωπικά για εμένα. Ήταν μία υπέροχη στιγμή, την οποία ακόμα αναπολώ στον ελεύθερό μου χρόνο και για την οποία είμαι πολύ περήφανος!», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Περήφανος για τον Ολυμπιακό!»

Κλείνοντας -ο εκ των αγαπημένων αθλητών της ερυθρόλευκης κερκίδας- δεν παρέλειψε να εκφράσει τα αισθήματα που τρέφει έως και σήμερα για το Σύνδεσμο και για τους φιλάθλους του: «Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό, μία μεγάλη ομάδα, την οποία έχω πάντα στην καρδιά μου και που πάντα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή!», ενώ φυσικά φρόντισε μέσω του Legend_Stories7 να στείλει το μήνυμά του στους φίλους των Πειραιωτών, που εξακολουθούν να τον έχουν χαραγμένο στις αναμνήσεις τους, τονίζοντας: «Προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού θέλω να πω πως είναι πραγματικά υπέροχοι! Σας ευχαριστώ γιατί δημιουργήσατε τρία φανταστικά χρόνια για έμενα και την οικογένειά μου! Σας ευχαριστώ και ίσως μία μέρα να συναντηθούμε ξανά...».

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7

Διαβάστε επίσης