Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δρομολόγιο Ν. Φιλαδέλφεια-Πειραιάς...

Δρομολόγιο Ν. Φιλαδέλφεια-Πειραιάς...
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 - 09:45

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή σε 7+1 προσωπικότητες που άφησαν τα κιτρινόμαυρα της Ένωσης, για λογαριασμό των Πειραιωτών, προκαλώντας κρότο με την κίνησή τους.

Νικολούδης

Έπειτα από αξιόλογη πορεία με τα χρώματα της Ένωσης, ο σπουδαίος διεθνής Θεσσαλονικιός μέσος Τάκης Νικολούδης γίνεται το 1979 κάτοικος Πειραιά, υπηρετώντας τα χρώματα του Ολυμπιακού έως και το 1982, προσφέροντας τα μέγιστα στην κατάκτηση τριών διαδοχικών Πρωταθλημάτων -των παρθενικών επαγγελματικών- καθώς και του Κυπέλλου του 1981, προτού λάβει το δρόμο της επιστροφής προς τους κιτρινόμαυρους.

Μπατίστα

Το καλοκαίρι του 1992, εν μέσω «πέτρινων χρόνων», ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία ηχηρή μεταγραφική κίνηση, με την απόκτηση του επιθετικού της ΑΕΚ Ντανιέλ Μπατίστα. Ο μετέπειτα διεθνής με την εθνική Ελλάδας άσος θα παραμείνει στο λιμάνι έως και το 1995, πανηγυρίζοντας ένα Σούπερ Καπ Ελλάδας, επιστρέφοντας με το πέρας τη θητείας του και πάλι στην πρώην ομάδα του, με την οποία κατόρθωσε να ταυτιστεί σε σαφώς μεγαλύτερο βαθμό στη φίλαθλη συνείδηση.

Αλεξανδρής

Την τριετία 1991-94 ο Αλέξης Αλεξανδρής αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ΑΕΚ, στην πορεία της προς την κατάκτηση τριών Πρωταθλημάτων. Ωστόσο το καλοκαίρι του 1994 ο διεθνής επιθετικός λαμβάνει την απόφαση να αφήσει τους κιτρινόμαυρους για να ενταχθεί στην ομάδα της καρδιάς του, παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός βρίσκονταν στην πλέον δυσμενή περίοδο της ιστορίας του. Ο Αλεξανδρής όχι μόνο μετατρέπεται σε «κόκκινο πανί» για τους φίλους της Ένωσης, αλλά για αρκετό διάστημα έρχεται αντιμέτωπος και με τη δυσπιστία της ερυθρόλευκης κερκίδας. Η ιστορία όμως έμελλε να δικαιώσει τον σπουδαίο άσο. Ο Αλεξανδρής θα παραμείνει στον Ολυμπιακό μέχρι το 2003, θα αποτελέσει πρωταγωνιστική μορφή στην ιστορική ομάδα των επτά συνεχόμενων τίτλων, θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και θα εξελιχτεί σε αθλητή-σημαία του Συνδέσμου.

Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ταύτισε το όνομά του με την ιστορία της ΑΕΚ, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής. Το καλοκαίρι του 1996, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους φίλους της πρώην ομάδας του, αποτέλεσε τον άνθρωπο στον οποίο ανατέθηκε το βαρύ φορτίο του να θέσει τέλος στα «πέτρινα χρόνια» του Ολυμπιακού, κατορθώνοντας να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σύνολο που κατακτά τρία διαδοχικά Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας, ενώ αγγίζει και την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, λίγους μήνες πριν την άδοξη απομάκρυνσή του, το Νοέμβριο του 1999. Τη σεζόν 2004-05 ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός επιστρέφει εκ νέου στο μεγάλο λιμάνι, οδηγώντας τους Πειραιώτες στην ανάκτηση των εγχώριων σκήπτρων, με την κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ, προτού χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι του με τους ερυθρόλευκους.

Οκκάς

Το όνομα του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου Γιαννάκη Οκκά απασχόλησε συχνά τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατά το διάστημα της παρουσίας του ταλαντούχου επιθετικού στον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει πολύ κοντά στην απόκτησή του το καλοκαίρι του 2003, αλλά με την ΑΕΚ να καταφέρνει τελικά στο νήμα να τον εντάξει στις τάξεις της. Ωστόσο μόλις ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2004, ο Κύπριος άσος, που ουδέποτε έκρυψε τα ερυθρόλευκα αισθήματά του, διεκδικεί και κερδίζει την ελευθερία του από την Ένωση, κατηφορίζοντας προς το μεγάλο λιμάνι για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Για την επόμενη τριετία ο Οκκάς εξελίσσεται σε «δήμιο» της παλιάς του ομάδας και συνεισφέρει τα μέγιστα στην κατάκτηση τριών Πρωταθλημάτων και δύο Κυπέλλων Ελλάδας, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως ο ίδιος πέτυχε το παρθενικό τέρμα του Ολυμπιακού στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το Σεπτέμβριο του 2004.

Τζεμπούρ

Τον Ιανουάριο του 2011 το «διαζύγιο» του Ραφίκ Τζεμπούρ με την ΑΕΚ δίνει την ευκαιρία στον Βαγγέλη Μαρινάκη να ντύσει τον σπουδαίο διεθνή Αλγερινό επιθετικό στα ερυθρόλευκα. Κατά τις επόμενες 2,5 σεζόν ο «Τρομοκράτης» εξελίσσεται σε κομβική μονάδα για τον Ολυμπιακό, χάρη στην εξαιρετική του σωματοδομή και στην εκτελεστική του δεινότητα, προσφέροντας μέχρι το καλοκαίρι του 2013 τα μέγιστα προς την εγχώρια και ευρωπαϊκή καταξίωση των Πειραιωτών, με τους οποίους ευτυχεί να πανηγυρίσει τρία Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, διατηρώντας, παρά τη θυελλώδη αποχώρησή του, μία ιδιαίτερη θέση στην καρδία των φίλων της ομάδας.

Μανωλάς

Το καλοκαίρι του 2012 ο Βαγγέλης Μαρινάκης προβαίνει σε μία μεταγραφική κίνηση που προκαλεί αντιδράσεις και αίσθηση στη φίλαθλη γνώμη, ντύνοντας στα ερυθρόλευκα τον μέχρι πρότινος ταλαντούχο αμυντικό της ΑΕΚ Κώστα Μανωλά, ανιψιό της δόξας των κιτρινόμαυρων Στέλιου Μανωλά και δεδηλωμένου έως τότε οπαδού της Ένωσης. Ο νεαρός στόπερ αντιμετωπίζεται αρχικά με έντονη δυσπιστία από τους φίλους των Πειραιωτών, ενώ φυσικά στιγματίζεται αρνητικά από τους οπαδούς της παλιάς του ομάδας, παρά όμως το νεαρό της ηλικίας του, κατορθώνει να αναδείξει κατά την επόμενη διετία ηγετικά χαρακτηριστικά και να εξελιχθεί σε αμυντικό διεθνούς επιπέδου, με αποτέλεσμα το άλμα του το καλοκαίρι του 2014 προς τα γήπεδα της Ιταλίας, με το κόστος της μεταγραφής του στη Ρόμα να ανέρχεται στα €13.000.00, έχοντας προηγουμένως προλάβει να πρωταγωνιστήσει στην κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά κυρίως να αποτελέσει εξ ολοκλήρου μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας.

Χριστοδουλόπουλος

Έχοντας συστηθεί στο φίλαθλο κοινό με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και έχοντας ακολουθήσει σταδιοδρομία στα γήπεδα της Ιταλίας, τη διετία 2016-18 ο διεθνής εξτρέμ Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εντάσσεται στο δυναμικό της ΑΕΚ, φέροντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος με την Ένωση. Το καλοκαίρι του 2018 η απόφασή του να μετακινηθεί στον Ολυμπιακό προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, ενώ γίνεται άμεσα αποδεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους φίλους των ερυθρολεύκων, τη φανέλα των οποίων τιμάει έως και σήμερα.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7.

Διαβάστε επίσης