Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οκκάς: «Ευλογημένος που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό!»

Οκκάς: «Ευλογημένος που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό!»
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 - 16:10

Ο Γιάννης Οκκάς αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν αθλητή που ταυτίστηκε με το ελληνικό ποδόσφαιρο κατά την προηγούμενη δεκαετία. Μεγάλος αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου, με σπουδαία παρουσία τόσο στα γήπεδα της Κύπρου όσο και με τα χρώματα των δικεφάλων Βορρά και Νότου, σε μία πορεία που έφτασε στο απόγειό της την τριετία 2004-07, διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τη μεγάλη του επιθυμία, τιμώντας την αγαπημένη του ερυθρόλευκη φανέλα. Το Legend_Stories7 επικοινώνησε με τον παλαίμαχο επιθετικό του Ολυμπιακού, που ξεδίπλωσε τις αναμνήσεις του από τη θητεία του στον Πειραιά, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του gavros.gr.

Στον Πειραιά μέσω των δικεφάλων

Έχοντας αναδειχτεί αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Νέας Σαλαμίνας και έχοντας κατακτήσει το διάστημα 1997-2000 τρία διαδοχικά Πρωταθλήματα Κύπρου με την Ανόρθωση, ο Γιαννάκης Οκκάς παίρνει το 2000 το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίου φοράει με ιδιαίτερη επιτυχία για μία τριετία, πανηγυρίζοντας δύο Κύπελλα Ελλάδας, προτού τη σεζόν 2003-04 αγωνιστεί για λογαριασμό της ΑΕΚ. To καλοκαίρι του 2004 ο Ολυμπιακός, κατά την απόπειρα ανάκτησης των εγχώριων σκήπτρων του, καθιστά τον Κύπριο επιθετικό κάτοικο Πειραιά, προκαλώντας αίσθηση στο φίλαθλο κοινό.

«Περήφανος για το πρώτο τέρμα!»

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2004 ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς δίνει τον πρώτο του αγώνα στο υπερσύγχρονο νέο γήπεδό του, επικρατώντας μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με 2-1 επί της Καλλιθέας, για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, έχοντας ως σκόρερ του παρθενικού του τέρματος στο νέο του «σπίτι» τον Γιάννη Οκκά. Πως βίωσε όμως ο ίδιος αυτήν την ιστορική συγκυρία; Μιλώντας στο Legend_Stories7 τονίζει: «Με το που έβαλα την υπογραφή μου στον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με το νέο Γεώργιος Καραϊσκάκης, είχα ένα δυνατό αίσθημα ότι θα ξεκινούσα με το καλημέρα να γράφω τη δική μου ιστορία στην ομάδα, με το παρθενικό γκολ» και συμπληρώνει: «Ένιωσα καταπληκτικά αλλά και την ίδια στιγμή περήφανος, που σε ένα ιστορικό γήπεδο έμελλε να είμαι εγώ που άνοιγα τον χορό των γκολ!».

«Κορυφαία στιγμή η ανάδειξη ως MVP»

Η τριετία του Οκκά στο μεγάλο λιμάνι υπήρξε γεμάτη επιτυχίες και τίτλους, καθώς ευτύχησε να συνεισφέρει κομβικά στην κατάκτηση τριών διαδοχικών Πρωταθλημάτων και δύο Κυπέλλων Ελλάδας, πετυχαίνοντας ορισμένα εξαιρετικά κρίσιμα τέρματα. Ο παλαίμαχος επιθετικός εξελίσσεται σε «δήμιος» της ΑΕΚ, την οποία «εκτελεί» τέσσερις φορές, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το θρίαμβο στο ΟΑΚΑ με 1-3, τον Οκτώβριο του 2005, εκεί όπου σκοράρει ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα, που μνημονεύεται έως σήμερα από τους φίλους του Ολυμπιακού. Σπουδαία τέρματα θα πετύχει και στην Ευρώπη, με κορωνίδα τη μυθική του εμφάνιση στο Μονακό το 2004, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου σκοράρει δύο φορές, ο λανθασμένος μη καταλογισμός του δεύτερου τέρματός του όμως και η ήττα των Πειραιωτών με 2-1, αποδεικνύεται αρκετή για να τους αφήσει εκτός των 16 κορυφαίων ομάδων της ηπείρου. Χαραγμένο στη συνείδηση των φιλάθλων όμως παραμένει ένα ακόμα σπουδαίο γκολ του Γιάννη Οκκά. Στις 17 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κύπριος είναι αυτός που διαμορφώνει στο Φάληρο το τελικό 1-0 κόντρα στη γαλλική Σοσό, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 32 του Κυπέλλου UEFA, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό μία μεγάλη νίκη. Ο ίδιος, απαντώντας στο ερώτημα του Legend_Stories7 για την κορυφαία του στιγμή στην ομάδα, αναφέρει: «Κορυφαία θα έλεγα τη στιγμή της βράβευσής μου ως MVP στο Καραϊσκάκης, στο τέλος της πρώτης μου χρονιάς, έπειτα από ψηφοφορία δημοσιογράφων, με ελάχιστη διαφορά από τον Ριβάλντo».

«Δύσκολη η αποχώρηση...»

Το καλοκαίρι του 2007 οι δρόμοι του Γιάννη Οκκά με αυτούς του Ολυμπιακού χωρίζουν, με τον Κύπριο επιθετικό να ταξιδεύει στην Ισπανία και στη Θέλτα, για να αγωνιστεί για μία σεζόν στο πλευρό του Ντιέγκο Κόστα, προτού ακολουθήσει το 2008 η Ομόνοια, όπου συνυπήρξε με τον έτερο πρώην σπουδαίο Κύπριο επιθετικό του Ολυμπιακού Μιχάλη Κωνσταντίνου, για να επιστρέψει το διάστημα 2009-14 και πάλι στην Ανόρθωση και να ολοκληρώσει τη λαμπρή σταδιοδρομία του το 2014 ως αθλητής του Ερμή Αραδίππου. Ξετυλίγοντας τις αναμνήσεις του στο Legend_Stories7 ο παλαίμαχος άσος δε διστάζει να εξομολογηθεί πως η αποχώρησή του από τον Πειραιά μόνο εύκολη δεν ήταν για τον ίδιο: «Η πιο δύσκολη στιγμή μου στον Ολυμπιακό ήταν όταν μου ανακοινώθηκε στο τέλος του τριετούς συμβολαίου μου πως δε θα συνέχιζα, από τον τότε προπονητή», αναφέρει.

«Κορυφαίοι Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς και Τουρέ»

Η παρουσία του Οκκά στον Ολυμπιακό συνέπεσε με αυτήν σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών, η φήμη των οποίων ξεπερνούσε τα στενά ελληνικά όρια. Στο δίλημμα που του τέθηκε να διαλέξει ορισμένους συμπαίκτες του μεταξύ των κορυφαίων, ο πρώην αστέρας του Ολυμπιακού απαντάει: «Διαλέγω τον επί χρόνια αρχηγό Τζόρτζεβιτς, τον Ριβάλντο -ένα θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου- αλλά και τον πολύ ταλαντούχο αλλά και υποσχόμενο Γιάγια Τουρέ, που μετά τον Ολυμπιακό έμελλε να κάνει σπουδαία καριέρα».

«Ευλογημένος που ήμουν μέλος του Ολυμπιακού!»

Κλείνοντας το Legend_Stories7 ζήτησε από τον Γιάννη Οκκά να μοιραστεί με τον κόσμο του Ολυμπιακού τα συναισθήματά του για την ομάδα, δώδεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του από αυτήν και αυτός δεν αρνήθηκε να απαντήσει: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μου. Μου προσέφερε την ευκαιρία να αποκτήσω τίτλους, φήμη και ξεχωριστές στιγμές, σε ένα 100% επαγγελματικό περιβάλλον. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας!» και συμπληρώνει: «Θα ήθελα να στείλω την αγάπη μου σε όλους όσους συνεργάστηκα αυτή την τριετία!».

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7

Διαβάστε επίσης