Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τα ευρωπαϊκά διπλά του Θρύλου στο ΟΑΚΑ!»

«Τα ευρωπαϊκά διπλά του Θρύλου στο ΟΑΚΑ!»
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019 - 14:00

Ο Ολυμπιακός μονομαχεί με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της EuroLeague και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στους «ερυθρόλευκους» θριάμβους στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου, για τα κύπελλα Ευρώπης.

Θριαμβευτής στο δρόμο για τη Ρώμη

Το ημερολόγιο γράφει 27 Μαρτίου του 1997 και οι «αιώνιοι» διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης της EuroLeague, με φόντο το εισιτήριο για το Final Four της Ρώμης. Ο ερυθρόλευκοι του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Ντέιβιντ Ρίβερς είναι ισοπεδωτικοί, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό σε ταπεινωτική ήττα με 49-69, «σπάνε» το πλεονέκτημα έδρας του τριφυλλιού και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για τη μεγάλη πρόκριση και την πολυπόθητη κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος.

Με μπροστάρηδες τους αρχηγούς

Στις 18 Νοεμβρίου του 2016 ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου θριαμβεύει επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 77-79, για την 8η αγωνιστική της EuroLeague. Με τον Βασίλη Σπανούλη να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση και με τον Γιώργο Πρίντεζη -έπειτα από ασίστ του αρχηγού των Πειραιωτών- να «εκτελεί» το τριφύλλι στην εκπνοή, οι πρωταθλητές Ελλάδας δραπετεύουν από την έδρα του Παναθηναϊκού με μία υπερπολύτιμη νίκη, στο δρόμο προς το Final Four και τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Με την υπογραφή του Ρόμπερτς

Στις 2 Μαρτίου του 2018, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague, οι Πειραιώτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έπειτα από μία συγκλονιστική μάχη που κρίθηκε στην παράταση, γονατίζουν τον Παναθηναϊκό με 85-87 στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμερικανό γκαρντ Μπράιαν Ρόμπερτς, επεκτείνοντας την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή παράδοση του τμήματος στις αναμετρήσεις κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7.

Διαβάστε επίσης