Ντουντούκα
Εντάξει, μείωσαν στους 22!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Καλό ταξίδι «Φτερωτέ Αρχηγέ»!

Καλό ταξίδι «Φτερωτέ Αρχηγέ»!
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 - 19:01

Φτωχότερη είναι η οικογένεια του Ολυμπιακού, έπειτα από την είδηση του θανάτου του θρυλικού αρχηγού της ομάδας-μύθου των Πειραιωτών της δεκαετίας του '50, Ηλία Ρωσίδη, σε ηλικία 92 ετών.

Ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε μία εξέχουσα θέση ανάμεσα στους αθλητές-σύμβολα της ερυθρόλευκης ιστορίας, αποτελώντας τον εμβληματικό αρχηγό της θρυλικής πειραϊκής ομάδας της δεκαετίας του '50 και των 6 διαδοχικών στεμμάτων, καθώς και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο ταχύτατος ακραίος δεξιός οπισθοφύλακας, πρώην αθλητής στίβου και εκ των πρώτων φουλ-μπακ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό στα μέσα της δεκαετίας του '40 και δεν άργησε να εξελιχθεί σε μέλος της πρώτης ομάδας των ερυθρολεύκων, τη φανέλα των οποίων τίμησε με αυταπάρνηση και περίσσιο πάθος μέχρι και το 1961, αποτελώντας στέλεχος του συνόλου που κατέκτησε συνολικά 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας.

Ο Ηλίας Ρωσίδης θα αποτελεί αιώνια σύμβολο ολυμπιακής αφοσίωσης και πίστης στα ιδανικά του Δαφνοστεφανομένου Εφήβου και θα φέρει ανεξίτηλα το όνομά του χαραγμένο στις πιο χρυσές σελίδες δόξας του κορυφαίου αθλητικού οργανισμού της χώρας!

Καλό ταξίδι «Φτερωτέ Αρχηγέ»!

Διαβάστε επίσης