Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σας έχουμε νέα...

Σας έχουμε νέα...
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 - 09:54

Αφήνοντας στην άκρη τα περί σκευωριών, για τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη (αλήθεια, πόσες και πόσες δεν έχουν καταπέσει στα δικαστήρια, όλα αυτά τα χρόνια της ασπρόμαυρης, κίτρινης, πράσινης λάσπης και προπαγάνδας…), οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού. Άλλωστε, εκεί όπου μετρά η ουσία και όχι η φανφάρα, τύποι σαν αυτούς δεν έχουν καμία ελπίδα, να κάνουν το οτιδήποτε να σταθεί. Και φαίνεται, με τον πλέον καθαρό και αδιαμφησβήτητο τρόπο, εάν όλα αυτά για τα οποία κατηγορούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στέκουν ή όχι. Εκεί όπου δεν μετρούν απλώς οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία, ο ηγέτης του Ολυμπιακού νικά. Όπως νικά και στο ποδόσφαιρο, όπου ΕΠΙΣΗΣ μετρά η ουσία και όχι οι… εντυπώσεις.

Εκείνο που θα πρέπει να προβληματίσει το κοινό στην Ελλάδα, το αναγνωστικό κοινό, το φίλαθλο κοινό, εν προκειμένω όταν μιλάμε για αθλητικά site (ακόμη και εκείνα που υπηρετούν ειδικούς σκοπούς) αυτά τα δύο κοινά γίνονται… κοινά, ταυτίζονται, είναι το μέγεθος του «εγώ» εκείνον που επιλέγουν να διαβάσουν για να… ενημερωθούν. Και εντάξει, είναι δεδομένο ότι αν επιλέγεις να τους διαβάζεις, ας πούμε, το κάνεις για δύο λόγους: 1) Για να θρέψεις το μίσος σου, για τον Ολυμπιακό, 2) για να διασκεδάσεις. Εξαρτάται σε ποια κατηγορία ανθρώπου ανήκεις.

Σε μείζον θέμα, ωστόσο, έχει αναχθεί το «εγώ» αυτών των ανθρώπων. Οι οποίοι με κάθε λέξη που γράφουν, με κάθε πρόταση που ολοκληρώνουν, με κάθε παράγραφο που αλλάζουν, επιβεβαιώνουν αυτό που άπαντες γνωρίζουν, αλλά επιλέγουν είτε να κάνουν ότι δεν βλέπουν, είτε δεν τους νοιάζει: Ότι θεωρούν εαυτούς μεγαλύτερους από το ποδόσφαιρο. Θεωρούν εαυτούς μεγαλύτερους από τη δημοσιογραφία. Θεωρούν εαυτούς μεγαλύτερους, από το κοινό, το οποίο ενημερώνουν. Θεωρούν, πολλές φορές, εαυτούς μεγαλύτερους από την ίδια τη ζωή…

Πομπώδες ύφος, συμπεριφορά «καβάλα στ’ άλογο», αίσθηση ότι κάθε λέξη τους διαμορφώνει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Όταν δυστυχώς το μόνο που έχουν καταφέρει, είναι να καθιερωθούν στη συνείδηση του αναγνωστικού και του ποδοσφαιρικού κοινού (που δεν μπαίνει να τους διαβάσει για να θρέψει το μίσος του για τον Ολυμπιακό) ως πιόνια… Σε ασπρόμαυρη σκακιέρα.

Δυστυχώς, για εκείνους, η πραγματικότητα έρχεται να ταρακουνήσει πολύ δυνατά και (που θα πάει) κάποια στιγμή να… ξυπνήσει, από αυτή την παραίσθηση… Η πραγματικότητα, η οποία υπαγορεύει, ευλαβικά, ότι οι εντυπώσεις είναι παροδικές και ανούσιες και πως το «πες, πες, κάτι θα μείνει στο τέλος», το σιχαίνονται εντέλει, μέχρι και οι ίδιοι οι ακόλουθοί τους…

Διαβάστε επίσης