Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι γνωστές και άγνωστες συγκρούσεις του διευθυντή του SDNA

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι γνωστές και άγνωστες συγκρούσεις του διευθυντή του SDNA
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 22:28
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι ο διευθυντής του site SDNA. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Πράσινη» και υπήρξε δημιουργός του Gazzetta μαζί με τον επιχειρηματία Ροδόλφο Οντόνι. Ο κ. Παπαθεοδώρου ήταν διευθυντής του site και ο κ. Οντόνι ήταν χρηματοδότης/ιδιοκτήτης. Τον Μάρτιο του 2014 ο κ. Παπαθεοδώρου απολύθηκε από την ιδιοκτησία του site και τον Δεκέμβριο του 2014 δημιούργησε το SDNA του οποίου είναι διευθυντής.
Ο χώρος της αθλητικής δημοσιογραφίας είναι σκληρός και οι συγκρούσεις διαρκείς. Ο Β. Παπαθεοδώρου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ένας δημοσιογράφος δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τις συγκρούσεις του, το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, ωστόσο η Αθλητική διαπλοκή αρέσκεται στα παρασκήνια και τις συγκρούσεις και σήμερα θα εστιάσουμε σε αυτές και θα δούμε ποιοι άνθρωποι τον έχουν κατηγορήσει και με ποια επιχειρήματα.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ
Τον Ιούνιο του 2010, μετά την εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού (είχε προηγηθεί η «σφαγή» του ΟΑΚΑ στον 3ο τελικό), η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ κυκλοφόρησε με ένα άκρως χυδαίο κείμενο της στήλης «Πρασινοφρουρός» στο οπισθόφυλλο, το οποίο έκανε λόγο για «καρυδάτους επιβήτορες», «ξέσκισμα μες στο Παλέ», «αστείους αθλητές του ΟΣΦΠ» και για τους «αλήτες που έχουν τα ηνία», ενώ σε δημοσιεύματά τους έκαναν λόγο για μεθοδεύσεις των αδερφών Αγγελόπουλου με σκοπό να προκληθούν επεισόδια στο ΣΕΦ.
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι υπέβαλαν μήνυση και η εφημερίδα αναγκάστηκε να επανορθώσει στις 19-06-2011:

Πηγή φωτογραφίας: Reds Against the machine
Στην τελευταία παράγραφο του κειμένου επανόρθωσης, αναφέρεται το εξής:
«Η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ κάνει γνωστό ότι ο συντάκτης των επίμαχων δημοσιευμάτων, ο κ. Βασίλης Παπαθεοδώρου, σημερινός διευθυντής της ιστοσελίδας GAZZETTA.GR τα δημοσίευσε χωρίς να λάβει την έγκριση του νομικού τμήματος, αλλά ούτε και των υπευθύνων της εφημερίδας. Κάνουμε επίσης γνωστό ότι μικρό χρονικό διάστημα μετά τα δημοσιεύματα, λύθηκε η συνεργασία μαζί του».
Ο κ. Παπαθεοδώρου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας και μάλιστα είπε ότι αποχώρησε από την ΠΡΑΣΙΝΗ με δική του βούληση. Οι σχέσεις του πάντως με τον κ. Γιαννακόπουλο υπέστησαν σοβαρή ρήξη εκείνη την περίοδο.
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια...

Διαβάστε επίσης