Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

To απόλυτο ξεβράκωμα της παραμύθας!

To απόλυτο ξεβράκωμα της παραμύθας!
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 19:49

Και επίσημα στο Challenge Cup θα αγωνιστούν οι ομάδες βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών του Παναθηναϊκού, παρότι κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, παρακάτω παραθέτουμε τα αποσπάσματα από αυτούς που για τον Ολυμπιακό έγραφαν κάποτε για «αυτο-υποβιβασμούς» και για τον Παναθηναϊκό διαβάζουμε ότι ο δρόμος για ευρωκούπα είναι ανοιχτός.

Οι άνθρωποι κάθε μέρα αποδεικνύουν ότι δεν τους νοιάζει να ξεφτιλίζονται. Θα παρουσιάσουν τα πράγματα από την αρρωστημένη οπτική τους. Και επειδή μεγαλύτερο ξεφτίλισμα από το να αντιπαραβάλουμε τα ίδια τους τα γραπτά, δεν υπάρχει, πάμε να… απολαύσουμε το στριπτίζ της παραμύθας. Άλλωστε για πολλοστή φορά η ίδια η πραγματικότητα τους εκθέτει ανεπανόρθωτα και αρκεί να ανατρέξει κάποιος σε όσα οι ίδιοι έγραφαν για να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, αλλά και να αναρωτηθεί… Πόση ξευτίλα αντέχεις;

Παραμύθα για Ολυμπιακό:
«Η ομάδα του Πειραιά δικαιούταν την περασμένη σεζόν ως πρωταθλήτρια να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Ωστόσο οι ιθύνοντες του συλλόγου επέλεξαν τον... αυτο-υποβιβασμό στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, το CEV Cup».

Παραμύθα για Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός έκανε μεταγραφικές υπερβάσεις με στόχο το Ευρωπαϊκό και μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με τις συμμετοχές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ο δρόμος δείχνει ανοιχτός»

Παραμύθα για Ολυμπιακό:
«Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής δηλαδή «υποβίβασε» το ελληνικό βόλεϊ και το άφησε χωρίς εκπρόσωπο στους ομίλους του Champions League».

Παραμύθα για Παναθηναϊκό:
«Για τον Παναθηναϊκό η συμμετοχή στο Challenge Cup των ανδρών εφόσον επιβεβαιωθεί σηματοδοτεί και ξεκάθαρο στόχο: Ευρωπαϊκή διάκριση, τουτέστιν… τελικός και διεκδίκηση ευρωπαϊκού τροπαίου».

Παραμύθα για Ολυμπιακό :
«Πιο συγκεκριμένα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός αρνούμενος να πει την αλήθεια στον κόσμο του για το γεγονός ότι αυτο-υποβιβάστηκε με σκοπό να έχει πιθανότητες διάκρισης σε χαμηλότερου επιπέδου ευρωπαϊκή διοργάνωση, δηλώνει ότι… δεν βρήκε γήπεδο στην Αθήνα με χωρητικότητα 3.000 θέσεις! Ενώ η γυναικεία ομάδα μπάσκετ αγωνίζεται στη Γλυφάδα με χωρητικότητα 3.500 θεατές και στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε στο ΣΕΦ με χωρητικότητα που δεν επιδέχεται συζήτησης για το αν πληροί τις προϋποθέσεις».

Παραμύθα για Παναθηναϊκό:
«Όπως είχατε διαβάσει το προηγούμενο διάστημα, ο Παναθηναϊκός δήλωσε συμμετοχή στο Challenge Cup καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια συμμετοχής σε μεγαλύτερη διοργάνωση παρά μόνο αν μετακόμιζε σε άλλο γήπεδο. Είχε εξ’ αρχής καταγράψει στο ρεπορτάζ ότι οι πιθανότητες να μην αγωνιστεί στο Challenge Cup είναι ελάχιστες. Κι αυτό γιατί δεν πληρεί τη βασικότερη των προϋποθέσεων, δεν έχει γήπεδο απαιτούμενης χωρητικότητας (το Μαρούσι χωράει 1.500 θεατές), συν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το τάραφλεξ στον Άγιο Θωμά, καταστούν αδύνατη τη συμμετοχή του στο Ch.League».

Παραθύμα για Ολυμπιακό:
«Οι πιθανότητες διάκρισης στους ομίλους του Champions League ήταν μηδαμινές και έτσι η διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού επέλεξε το CEV Cup, σε αντίθεση με ότι είχε κάνει ο ΠΑΟΚ τις φορές που στέφθηκε τρεις σερί φορές πρωταθλητής Ελλάδος»

Παραμύθα για Παναθηναϊκό:
«Κι αν η μη συμμετοχή της Πιατσέντζα ήταν δεδομένη εξ αρχής και από το λιμάνι επιχειρούσαν απλά να… μειώσουν τον θόρυβο και τον ενθουσιασμό των πράσινων για να κυνηγήσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, ήρθε η τελική λίστα να καταδείξει ότι ο Παναθηναϊκός δικαιούται να ονειρεύεται. Στη λίστα της CEV δεν υπάρχουν μεγαθήρια».

Παραμύθα για Ολυμπιακό:
«Είναι μία πάγια τακτική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού λοιπόν, ο αυτο-υποβιβασμός προκειμένου να μην ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά να επιδιώξει διακρίσεις και κατακτήσεις μέσω χαμηλότερων ευρωπαϊκών κατηγοριών. Ήταν καθόλα νόμιμο, αλλά για το κατά πόσο είναι ηθικό, το αποδεικνύει τελικά η απόφαση της CEV να αποβάλει την Ελλάδα από τον χάρτη του Ch.League λόγω των συγκεκριμένων «ελληνικών» πρακτικών».

Παραμύθα για Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγει ακόμα πιο ενισχυμένος κι αν τελικά η CEV τοποθετήσει τους πράσινους στο Challenge Cup, τότε θα βάλουν πλώρη για τον μοναδικό στόχο που η παρέα των Ανδρεόπουλου, Πανταλέων έχει αφήσει… άπιαστο».

Παραμύθα για Ολυμπιακό:
«Ακριβώς το ίδιο εξάλλου, έπραξε και στο γυναικείο βόλεϊ. Επέλεξε ΠΑΝΤΑ το Challenge ενώ ως πρωταθλητής Ελλάδος μπορούσε να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο ευρωπαϊκής κατηγορίας. Εκεί μάλιστα ο αυτο-υποβιβασμός πέτυχε καθώς ο Ολυμπιακός, εν τη απουσία των μεγαθήριων και των ομάδων της ευρωπαϊκής ελίτ, έφτασε δύο φορές στον τελικό και τη μία κατέκτησε μάλιστα το τρόπαιο».

Παραμύθα για Παναθηναϊκό:
«Με πιθανότητες διάκρισης θα μπουν και οι γυναίκες του Παναθηναϊκού που κι εκείνες δήλωσαν συμμετοχή στο Challenge και σήμερα επιβεβαιώθηκε και τυπικά.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε κάνει την απαραίτητη προεργασία τόσο με την ΕΟΠΕ όσο και σε διεθνές στερέωμα έχοντας αναπτύξει τις σχέσεις που απαιτούνται σε αυτό το επίπεδο και η συμμετοχή κάθε άλλο παρά… πυροτέχνημα θέλουν να είναι. Πέρυσι μπήκαν στην 8αδα, φέτος θέλουν το κάτι παραπάνω».

Διαβάζοντας συγκριτικά όλα τα παραπάνω, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να γελάσει μέχρι… δακρύων με την τακτική που ακολουθηθούν στο σάιτ με τα καταδικασμένο συκοφάντη διευθυντή, τα παπαγαλάκια».

Y.Γ.: Το κόμπλεξ και το ποιόν του Λαλάκη το ξέρουμε, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που γράφουν και υπηρετούν αυτή τη βρώμικη προπαγάνδα άραγε πως νιώθουν όταν το βράδυ κοιτάζονται στον καθρέπτη. Όταν επανειλημμένα ξεφτιλίζονται με τις ανακολουθίες όσων γράφουν.

Υ.Γ. Ειλικρινά απορούμε πόσο… άρρωστος πρέπει να είσαι για να διαβάζεις το συγκεκριμένο μέσο.

Διαβάστε επίσης