Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι φωνές υστερίας δείχνουν τον πανικό τους

Οι φωνές υστερίας δείχνουν τον πανικό τους
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 - 19:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο μηχανισμός της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ, που στηρίζεται προκλητικά από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αν και οι ΠΑΕ δεν έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και παρ’ όλα αυτά δεν ασχολείται κανείς δικαστικός λειτουργός, ξεκίνησε... θέατρο του παραλόγου, ρίχνοντας το βάρος της προπαγάνδας στο... γήπεδο των ποδοσφαιρικών ενώσεων. Ονειρεύονται, αν και οι ενώσεις τους γυρίζουν την πλάτη και ο αριθμός που τους στηρίζει είναι μικρός, ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ στις εκλογές του Οκτωβρίου για να κάνουν τα δικά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς κάθε άλλο παρά εξυγίανση αποτελεί το πισωγύρισμα στη δεκαετία του 1990.

Τους είδαμε να διαστρεβλώνουν την ουσία αναφορικά με τα τεκταινόμενα στη ΓΣ της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Ομως, «ζαλίστηκαν» από τη συντριβή τους στις εκλογές της ΕΠΣ Λασιθίου, όπου δέχθηκαν ηχηρότατο χαστούκι από τα ερασιτεχνικά σωματεία και αναγκάστηκαν να περάσουν το θέμα στα ψιλά.

Οσον αφορά στην ΕΠΣ Χαλκιδικής προσπαθούν να εξαναγκάσουν σε παραίτηση τον Αργύρη Βούλγαρη, αν και σύμφωνα με το καταστατικό, το οποίο δεν αποδέχονται παρότι επικαλούνται τη νομιμότητα, δεν προκύπτει θέμα. Ο Βούλγαρης συνεχίζει κανονικά στην προεδρία, καθώς στη Γενική Συνέλευση η έκθεση και ο απολογισμός της εξελεγκτικής επιτροπής ψηφίστηκαν με 59-0. Επίσης, ομόφωνα υπερψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός, αλλά κατά παράδοξο τρόπο ο οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε με 12 «ναι», κανένα «όχι» και 49 «παρών». Ο διοικητικός απολογισμός... έλαβε 11 «ναι», 5 «όχι», 4 «παρών», ενώ κατεγράφη και μια απουσία. Κατεγράφησαν μόνο πέντε αρνητικές ψήφοι, επειδή υπήρξε αιτιολόγηση, ενώ οι υπόλοιπες 40 θεωρήθηκαν άκυρες, επειδή δεν έγινε αυτό όπως επιβάλλει το άρθρο 25 του καταστατικού.

Οι πάρα πολλοί που ασχολήθηκαν, δίνοντας και... παράσταση με φωνές υστερίας, έχασαν σε ουσία, μένοντας μετεξεταστέοι. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν, τη λύση δεν μπόρεσε να δώσει ούτε πρόεδρος ένωσης που είναι δικηγόρος και φέρεται να πληροφορήθηκε τα... καθέκαστα στα Γρεβενά, όπου στο τέλος του μήνα γίνονται εκλογές, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά άλλης ένωσης.

Ξέχασαν γρήγορα τη συντριβή της περασμένης Δευτέρας στις εκλογές της ΕΠΣ Λασιθίου, όπου θριάμβευσε η πλειοψηφία που στηρίζει τη νυν διοίκηση και η αντιπολίτευση έχασε μια ακόμη από τις λίγες ΕΠΣ που έχει, καθώς η παράταξη του Αγησιλάου Λουτσέτη επικράτησε άνετα αυτής του απερχόμενου προέδρου, Λάμπρου Μάρη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Μπορούσαν, αλλά δεν ήθελαν

Μπορούσαν, αλλά δεν ήθελαν

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Μελισσανίδη για τις δηλώσεις του κατά του Γ. Δελφάκη.