Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο καθένας θέλει να γίνει το δικό του!

Ο καθένας θέλει να γίνει το δικό του!
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 - 22:00

Ψυχραιμία!!! Είναι να λυπάται κάποιος τους πρώην συμμάχους που έγιναν… μαλλιά κουβάρια, εξαιτίας της πρωτοβουλίας του Παναθηναϊκού να συναντηθούν οι Παναγόπουλος, Κωνσταντίνου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και να κάνουν τις προτάσεις τους για τη διαιτησία. Εχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές ότι πρόκειται για συμμαχία συμφερόντων της κάθε ομάδας και ότι οι ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ φαίνεται πως μόνο στόχο έχουν να ελέγξουν τη διαιτησία.

Ο καθένας μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει και για επικοινωνιακούς λόγους να διαρρέει ό,τι θέλει. Αυτό κάνει ο Παναθηναϊκός.

Από και πέρα, τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αλλά και ο Πανόπουλος φροντίζουν να εκτίθενται! Από τις αντιδράσεις τους φαίνεται ότι η κάθε πλευρά έχει μόνο έναν σκοπό. Θέλει να γίνει το δικό της στη διαιτησία.

Είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός, που δίνει βάση και στο επικοινωνιακό, έσπευσε μετά τη συνάντηση με τον Γκιρτζίκη να διαδώσει (κάτι που δεν ισχύει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε για αλλαγές στην ΚΕΔ, ενώ για τα ονόματα που φέρεται ότι πρότεινε, αν κάποιος κοιτάξει στο παρελθόν μπορεί ή όχι να διαπιστώσει ότι έχουν… πατερικές ευχές; Εκανε ή όχι επίδειξη δύναμης σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ;

Βέβαια για την… οικονομία της συζήτησης, καλό θα ήταν να σταματήσει να βλέπει φαντάσματα και να εξηγήσει σε όλους γιατί ανέλαβε την πρωτοβουλία να αδειάσει ο Αλαφούζος τους Σαββίδη, Μελισσανίδη, κάνοντας από μόνος του προτάσεις. Η εξέλιξη των πλέι οφ έπαιξε ρόλο σε αυτό; Επειδή άλλη αιτία δεν βρίσκουμε…

Η ΕΠΟ δεν ανοίγει τα χαρτιά της και πολύ καλά κάνει. Ούτε ο Γκιρτζίκης απάντησε στις «πράσινες» διαρροές. Πάντως, αν στον ΠΑΟ πιστεύουν αυτά που λένε ότι έγιναν, τότε εκτίθενται.

Προέχουν οι κανονισμοί

Απ’ όλα αυτά δικαιώνονται και η FIFA με την UEFA. Οι δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές με τους κανονισμούς τους φροντίζουν να κρατούν μακριά τις Λίγκες από τη διαιτησία, καθιστώντας υπεύθυνες για τη διοίκηση, την οργάνωσή της και τους ορισμούς μόνο τις ομοσπονδίες, στην περίπτωσή μας την ΕΠΟ.

Οι ΠΑΕ δεν μπορούν να καταλάβουν ότι προέχουν οι κανονισμοί. Οπως ο Παναθηναϊκός «σπρώχνει» κάποια πρόσωπα για την ΚΕΔ, το ίδιο μπορούν να κάνουν και άλλες ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι… σύμβουλοι της εξυγίανσης είναι οι Θωμάς Μητρόπουλος και Αχιλλέας Μπέος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/06/2016)

Διαβάστε επίσης

«Αλλαγές δεν μπορεί να κάνει το… χθες»

«Αλλαγές δεν μπορεί να κάνει το… χθες»

Ο Βάϊος Μπαλάφας, γράφει για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαζαράκη, που αποκάλεσε «βιασμό του ποδοσφαίρου τη συμμαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ με τις ποδοσφαιρικές ενώσεις».