Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με την ομάδα που απέτυχε

Με την ομάδα που απέτυχε
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 - 23:24

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δύο στόχους είχε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) το 2016, όμως ούτε στο Euro της Γαλλίας πήγε για να σφυρίξει παιχνίδια ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους προτιμήθηκαν άλλοι. Στο Παρίσι, τόσο αυτός όσο και ο Ευθυμιάδης βρέθηκαν από το… παράθυρο, αφού αν δεν ήταν ο Βασάρας που έχει καλές σχέσεις με τον Κολίνα και τον Ντάλας είναι απίθανο αν θα πήγαιναν και ως τέταρτοι.

Επόμενος στόχος του είναι το Μουντιάλ του 2018 που θα γίνει στη Ρωσία. Βρίσκεται στην προεπιλογή, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εφτασε στη… βρύση και θα πρέπει να πιει νερό.

Ο Σιδηρόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει ανανέωση στη διαιτητική του ομάδα, όμως δεν τόλμησε. Και για τη σεζόν 2016-17, δηλαδή για τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League δήλωσε πάλι τους ίδιους. Εξαίρεση αποτελεί ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), ο οποίος δηλώθηκε στην UEFA ως επιπρόσθετος, ενώ οι υπόλοιποι δύο διαιτητές της λίστας είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου) και ο Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών), που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι τέταρτος.

Επίσης, οι βοηθοί της λίστας του Σιδηρόπουλου είναι οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας) που ήταν στη διαιτητική ομάδα, η οποία δεν πήγε στο Euro 2016. Δηλώθηκαν και οι Χρύσα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), οι οποίοι θα είναι αναπληρωματικοί, άρα σαν να μην υπάρχουν.

Κι όμως, οι δύο τελευταίοι είχαν διακρίσεις. Η Κουρομπύλια, όπως και το 2012, θα είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δημητριάδης είχε πάει πολύ καλά στην τελική φάση του Euro U17, όπου ορίστηκε μέχρι και στον ημιτελικό.

Παρ’ όλα αυτά ο Σιδηρόπουλος δεν τόλμησε την ανανέωση… Παρότι σε παιχνίδια έγιναν και από συνεργάτες του λάθη που του στοίχισαν.

Η πρόκληση με Χάρη

Πλην του Αρετόπουλου, ο οποίος επιλέχθηκε, ο Σιδηρόπουλος είχε άλλες τέσσερις επιλογές και ήταν οι Παπαπέτρου, Κύζας, Μάνταλος, Κομίνης, που επίσης βρίσκονται στον πίνακα των διεθνών. Ομως, ο 37χρονος ρέφερι προτίμησε να κρατήσει τον Καλογερόπουλο! Δεν κάνει για επιπρόσθετος, αλλά κάνει για τέταρτος;

Εναν διαιτητή που… ξέχασε η UEFA, αφού δεν παίρνει τις ίδιες ευκαιρίες με συναδέλφους του άλλων χωρών που επίσης βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία. Εναν διαιτητή ο οποίος σπάνια μπαίνει σε ντέρμπι, ενώ τόσο πέρσι όσο και φέτος είχε πρόβλημα τραυματισμού και δεν ορίστηκε στα πλέι οφ. Εναν διαιτητή που δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/06/2016)

Διαβάστε επίσης

«Αλλαγές δεν μπορεί να κάνει το… χθες»

«Αλλαγές δεν μπορεί να κάνει το… χθες»

Ο Βάϊος Μπαλάφας, γράφει για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαζαράκη, που αποκάλεσε «βιασμό του ποδοσφαίρου τη συμμαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ με τις ποδοσφαιρικές ενώσεις».