Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αλμυρός» ο ξένος αρχιδιαιτητής…

«Αλμυρός» ο ξένος αρχιδιαιτητής…
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016 - 19:28

Γιατί οι «12» ομάδες της Λίγκας δεν λένε «ναι» σε ξένο αρχιδιαιτητή; Είναι μια λύση που πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, στον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, όταν οι δυο πλευρές συζητούσαν για την αναβάθμιση της διαιτησίας. «Οι προτάσεις σας για να επιλέγετε την ΚΕΔ και τους διαιτητές δεν γίνονται δεκτές από την UEFA. Σας προτείνω να σας φέρω ξένο αρχιδιαιτητή, είτε για τον ορισμό των διαιτητών είτε για τον ορισμό των παρατηρητών διαιτησίας. Ομως επειδή η ΕΠΟ δεν αντέχει οικονομικά να καλύψει την αμοιβή του, θα πρέπει να τον πληρώσετε εσείς. Εγώ είμαι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είμαι υπέρ των ελλήνων διαιτητών και το έχω αποδείξει με τον τελικό του Κυπέλλου», είχε πει ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας.

Ο Πανόπουλος απάντησε ότι η λύση έχει δοκιμαστεί με τον Ντάλας και απέτυχε, όμως δεν είναι έτσι, επειδή ο Σκωτσέζος δεν ερχόταν συχνά στην Ελλάδα και όπως είπε ο Γκιρτζίκης αν προσληφθεί ξένος θα μπει όρος στο συμβόλαιό του να έρχεται στην Ελλάδα τρεις μέρες την εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά και να ήθελαν οι ΠΑΕ ξένο αρχιδιαιτητή, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν. Αυτό φαίνεται από ό,τι κοντεύει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ακόμη χρωστούν χρήματα για τις αμοιβές και τις μετακινήσεις των ρέφερι.

Ο Ντάλας προσλήφθηκε με έξοδα της ΕΠΟ, σε άλλες εποχές που η ομοσπονδία είχε γεμάτο ταμείο. Η Λίγκα δεν αντέχει το κόστος για ξένο αρχιδιαιτητή, επειδή η ετήσια αμοιβή του θα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ συν τουλάχιστον 10.000 τον μήνα για αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή. Αντέχουν ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ τον χρόνο, συν τα έξοδα για τις αμοιβές και τις μετακινήσεις των διαιτητών που υπολογίζονται στο 1-1,2 εκατ. ευρώ;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» την 01/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τους δήθεν εξυγιαντές, οι οποίοι στη διάρκεια της σεζόν ζητούσαν αλλαγές διαιτητών και τώρα προσπαθούν να… φρενάρουν τους πίνακες.

Με την ομάδα που απέτυχε

Με την ομάδα που απέτυχε

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τον Τάσο Σιδηρόπουλος, που ούτε στο Euro της Γαλλίας πήγε για να σφυρίξει παιχνίδια ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους προτιμήθηκαν άλλοι.