Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοινής αποδοχής σημαίνει συμφέρον

Κοινής αποδοχής σημαίνει συμφέρον
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 - 23:31

Ζούμε μεγάλες στιγμές! Την εποχή που ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να μας πείσει ότι ο κύκλος είναι τετράγωνος. Η «πράσινη» ΠΑΕ διαρρέει από μόνη της ότι προτείνει τον τάδε ή τον δείνα ως αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής. Ουσιαστικά έχουμε μπει σε εποχή… παρέλασης, αφού κάθε εβδομάδα κάνει και μια πρόταση!

Προσέξτε: Ο Παναθηναϊκός επιλέγει ένα πρόσωπο που θεωρεί κατάλληλο και κατόπιν έχει την… απαίτηση, επειδή περί απαίτησης πρόκειται, να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι. Δεν έχει συζητήσει με καμία άλλη ΠΑΕ και ασφαλώς πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία. Η πρόταση του Παναθηναϊκού δεν έγινε στη Superleague. Μέσω δημοσιευμάτων προτείνουν οι «πράσινοι». Μήπως ξέρουν ότι δεν έχουν καμία τύχη;

Ή καλύτερα πρόκειται για απίστευτη διαδικασία. Χωρίς να εξηγήσει τα κριτήρια της επιλογής, ο Παναθηναϊκός θέλει να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι επειδή έτσι θέλει αυτός. Επειδή τάχα είναι αδικημένος, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Στην περίπτωσή μας φαίνεται ξεκάθαρα ότι κοινής αποδοχής σημαίνει «πράσινο» συμφέρον. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε ονόματα, όμως είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στη… διαδικασία που επέλεξαν οι «πράσινοι».

Ετσι προκύπτει ένα ακόμη ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν ο αρχιδιαιτητής που θα ξέρει ότι τον πρότεινε κάποια ομάδα (επαναλαμβάνουμε, για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, το σχόλιο είναι γενικό και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα) να μην τη βλέπει, θεωρούμε ανθρώπινα, με διαφορετικό μάτι, άσχετα αν μετά έγινε… κοινής αποδοχής;

Και ποιος προτείνει; Ο Παναθηναϊκός! Η ομάδα που πρωτοστάτησε στη στοχοποίηση και στην πίεση κατά των διαιτητών από την εποχή του ανύπαρκτου δήθεν περιοδικού «Παράγκα και Οραμα»; Η ομάδα που δεδομένου ότι αντιδρούσε σε άλλους ορισμούς και σε άλλους όχι, έχει κατατάξει τους διαιτητές σε αρεστούς και μη, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει τα κριτήρια;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Ο Βάιος Μπαλάφας γκρεμίζει την προπαγάνδα των δήθεν εξυγιαντών και αναφέρει ότι η χειρότερη διαιτησία του πρωταθλήματος ήταν του Καλογερόπουλου και μόνο με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού.

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τους δήθεν εξυγιαντές, οι οποίοι στη διάρκεια της σεζόν ζητούσαν αλλαγές διαιτητών και τώρα προσπαθούν να… φρενάρουν τους πίνακες.