Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016 - 18:47

Παρότι όλη τη σεζόν το… έπαιζαν αδικημένοι από τη διαιτησία, δεν σημαίνει κιόλας ότι ισχύει. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα δικά τους κενά, άσχετα αν έψαχναν διαιτητικές φάσεις με το… μικροσκόπιο, ενώ ο Ολυμπιακός είναι αδικημένος σε όλα τα ντέρμπι, με αποκορύφωμα τη διαιτησία του Γιάχου στην Τούμπα και (ακόμη χειρότερα) του Καλογερόπουλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Φυσικά, εκεί που έπεσαν οι μάσκες ήταν στα πλέι οφ, όπου έγινε παραδεκτό πως ο ΠΑΟΚ είναι η πιο ευνοημένη ομάδα, ενώ τα πλέι οφ αποτέλεσαν την αιτία που ο ΠΑΟ… αποκολλήθηκε από τους άλλους.

Παράλληλα είναι και ο μόνος που ανέλαβε πρωτοβουλία για αλλαγές στη διαιτησία, ενώ οι άλλοι δύο σφυρίζουν αδιάφορα. Ομως, και οι «πράσινοι» το έριξαν περισσότερο στο επικοινωνιακό παρά στην ουσία. Στο προχθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας, ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, του έριξε την… πάσα για διαιτητή κοινής αποδοχής, όμως από τον Παναθηναϊκό, παρότι είχαν διαρρεύσει ότι θα προτείνουν τον Καλύβα για αρχιδιαιτητή, επικράτησε σιγή ασυρμάτου!

Η κουβέντα στη Λίγκα είχε σχέση με το αδιέξοδο των «12» οι οποίοι λένε ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, διότι δεν πέρασαν οι προτάσεις για τη διαιτησία. Δεν πέρασαν από την UEFA, όχι από την ΕΠΟ όπως λένε. Το έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να βρουν τη… φόρμουλα για να μη χάσουν επικοινωνιακά, την οποία θα αναζητήσουν μέχρι την Τρίτη που θα συναντηθούν στο γραφείο του Πανόπουλου. Εκεί ο Σπανός έριξε την ιδέα να μετατραπεί η πρόταση σε αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής, έριξε… γέφυρα, που δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε ο Παναθηναϊκός!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρόκειται για την αποθέωση της υποκρισίας. Οποιος θέλει προτείνει λύσεις, όποιος ουσιαστικά δεν θέλει, αμολάει… επικοινωνιακές φωτοβολίδες!

Ετσι ξεφτιλίζονται

Κάποιες ΠΑΕ δεν έχουν καταλάβει ότι παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα με τους όρους και τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, κατ’ επέκταση και της ΕΠΟ, αφού αυτή είναι η αρμόδια. Αν δεν το έχουν αντιληφθεί, ας κοιτάξουν τι υπογράφουν για να πάρουν αδειοδότηση.

Με την τακτική του ΠΑΟ και των «12» φτάσαμε στο σημείο να νομίζουμε πως η διαιτησία είναι… τσιφλίκι τους. Λες και η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τους κάνει τις χάρες για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ούτε συνεννόηση μεταξύ τους, όπως τους ζήτησε ο Γκιρτζίκης. Γι’ αυτό ξεφτιλίζονται.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τους δήθεν εξυγιαντές, οι οποίοι στη διάρκεια της σεζόν ζητούσαν αλλαγές διαιτητών και τώρα προσπαθούν να… φρενάρουν τους πίνακες.