Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πράσινη» κωμωδία με τη διαιτησία

«Πράσινη» κωμωδία με τη διαιτησία
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 - 22:31

Η φιλοσοφία της UEFA είναι να μένουν… μακριά οι λίγκες από τη διαιτησία. Το συγκεκριμένο προβλέπεται από το παράρτημα Α της Συνθήκης Διαιτησίας που έχει υπογράψει η ΕΠΟ με την UEFA, όπως και με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες: «Η διαιτησία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ομοσπονδίας. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαιτησία. Είναι τελείως ανεξάρτητη από Λίγκες, ομάδες και κυβερνήσεις».

Στην Ελλάδα έγινε εξαίρεση και θα εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο, μετά από άδεια της UEFA, όμως ο εκπρόσωπος της Superleague στην Επιτροπή, που θα κάνει τους ορισμούς μόνο των διαιτητών στους αγώνες της κατηγορίας, δεν θα είναι μέλος της ΚΕΔ. Και για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν τέσσερις συναντήσεις των Πανόπουλου, Μποροβήλου με τον Γκιρτζίκη και απευθείας τηλεφώνημα του πρώτου στον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη.

Και εκεί που η Λίγκα προανήγγειλε συνεδρίαση για τη Δευτέρα προκειμένου να επιλέξει τον εκπρόσωπό της που μαζί με έναν εκπρόσωπο της ΕΠΟ και έναν επιδιαιτητή θα συνθέτουν την Επιτροπή, ο Παναθηναϊκός ως άλλος αυτόκλητος σωτήρας άρχισε την… κωμωδία. Ενώ στις 21 Ιουνίου οι Παναγόπουλος, Κωνσταντίνου συναντήθηκαν με τον Γκιρτζίκη και συμφώνησαν σε αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής. Μια πρόταση που ποτέ δεν τέθηκε σε καμία από τις δύο συνεδριάσεις της Superleague που ακολούθησε.

Ομως, αυτό δεν… εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να καταθέσει καινούρια. Συγκεκριμένα «θέλει» πενταμελή ΚΕΔ, η Superleague να επιλέξει τα τρία μέλη, η ΕΠΟ το ένα, ενώ ο αρχιδιαιτητής θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Φυσικά η «πράσινη» πρόταση δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, άρα είναι γνωστή η τύχη της. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να τα κάνουν όλα… μπάχαλο, αλλά έχουν τους λόγους τους.

Διαβάστε επίσης