Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ… αποκάλυψε τον υφυπουργό!

Η ΕΠΟ… αποκάλυψε τον υφυπουργό!
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016 - 23:10

Σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά και (εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο) στην πολιτική του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα απέναντι στην ΕΠΟ θέτει ο πρόεδρός της, Γιώργος Γκιρτζίκης. Αφορμή αποτελεί η απαράδεκτη επιστολή του υφυπουργού, ο οποίος αντέδρασε στην αλλαγή της προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας Γλυκερίας-Λουΐζας Ιωαννίδου, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» και καλώντας την ΕΠΟ να πάρει πίσω της απόφασή της. Η νέα ωμή παρέμβαση του Κοντονή είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει η έκρηξη του Γκιρτζίκη, ενώ, μεταξύ άλλων, η επιστολή (όπως γράψαμε και χθες) κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη, αλλά και στην ηγεσία της δικαστικής εξουσίας (στον κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα/ Προϊστάμενο Πρωτοδικείου Αθηνών και την κ. Βασιλική Θάνου/Πρόεδρο Αρείου Πάγου).

«Προφανώς, τελείτε σε απόλυτη ταύτιση με όσους επιχειρούν να εγκαλέσουν την Ε.Π.Ο. για ίδιον όφελος, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν τις συνθήκες της σωτήριας, για τους ίδιους, “αλλαγής” των συσχετισμών, επιδίωξη που μέχρι σήμερα δεν δείχνει να αποδίδει παρά τον λυσσαλέο πόλεμο και την κινητοποίηση φαντασμάτων του παρελθόντος», είναι η πρώτη… αποκάλυψη του Γκιρτζίκη για την πολιτική του Κοντονή.

Το ίδιο ισχύει και με το παρακάτω: «Η παραπληροφόρηση που δεχθήκατε από κάποιους εκ των συνεργατών σας οδήγησε σε λεκτικά και θεσμικά ατοπήματα, για τα οποία περιμένουμε την επίσημη συγγνώμη σας. Σε διαφορετική περίπτωση είναι δυνατό να διογκωθούν φήμες (τις οποίες δεν μπορώ, ως δημοκρατικός πολίτης, να υιοθετήσω, ειδικά όταν αναφέρονται σε υπουργικά καθήκοντα) που σας φέρνουν να έχετε προσωπικές προσδοκίες από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο., όπως “παπαγαλάκια” με πολύ καλή πληροφόρηση από το Υπουργείο σας διαδίδουν μήνες τώρα. Λυπάμαι αν η νομιμότατη λειτουργία της Ε.Π.Ο. σας το χάλασε».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τον Σταύρο Μάνταλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τα χθεσινά αγωνιστικά τεστ της Superleague και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην UEFA.

Ηταν το πρόβλημα, δεν είχαν λύσεις…

Ηταν το πρόβλημα, δεν είχαν λύσεις…

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για την προπαγάνδα των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που έδειξαν ότι το μόνο που θέλουν είναι να πολεμούν τον Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα είχε τις δύο χειρότερες διαιτησίες του πρωταθλήματος.