Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής
Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 - 23:29

Aσχημη εντύπωση προκάλεσε στον κόσμο της διαιτησίας το γεγονός ότι ο διεθνής διαιτητής Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τα χθεσινά αγωνιστικά τεστ της Superleague, με αποτέλεσμα να κοπεί. Συγκεκριμένα ο 36χρονος ρέφερι ξέμεινε στο 36ο 75άρι, σε σύνολο σαράντα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι υπόλοιποι ρέφερι και βοηθοί, που εκείνη την ώρα είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους, καθώς ο Μάνταλος συμμετείχε στο τελευταίο γκρουπ, δηλαδή όσοι δεν είχαν υποχρεώσεις αντελήφθησαν τα… ζόρια που είχε. Ετσι… δημιούργησαν κερκίδα και προσπαθούσαν να τον ενθαρρύνουν («Σταύρο, γερά», «Σταύρο, μπορείς»), αλλά ούτε αυτό στάθηκε αρκετό.

Τη σεζόν 2015-16, ο Σταύρος Μάνταλος είχε οριστεί και σφύριξε σε δέκα ματς πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ο Μάνταλος θα έχει δεύτερη ευκαιρία σε έναν μήνα και θα χάσει τη θέση του στους πίνακες αν δεν την εκμεταλλευτεί.

Είναι πρωτοφανές να μην ολοκληρώσει διεθνής διαιτητής τα αγωνιστικά τεστ, καθώς η UEFA ενημερώνεται σχετικά, κάτι που αναμένεται να τον φέρει πίσω από πλευράς ορισμών. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Μάνταλος πριν από έναν μήνα είχε διαιτητεύσει διεθνές παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Επίσης, στα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών κόπηκε και ο πρώην διεθνής Θανάσης Γιάχος (Χίου). Ο 40χρονος ρέφερι δεν ξεκίνησε καν στα 75άρια, καθώς κόπηκε στα σπριντ.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών) δεν συμμετείχε καν στα αγωνιστικά τεστ. Εξαρχής ο 39χρονος ρέφερι ανέφερε ότι έχει πρόβλημα, όπως επίσης και ο βοηθός Κοσμάς Χαρίσης, που ανήκει στην ίδια ένωση.

Πλην των Μάνταλου, Γιάχου και των προαναφερόμενων που δεν συμμετείχαν από τα αγωνιστικά τεστ των βοηθών, κόπηκαν τρεις ακόμη βοηθοί που είναι οι Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας), Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας) και Χρήστος Μαγιάννης (Αρτας).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/08/2016)

Διαβάστε επίσης