Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα… μηνύματα της εξυγίανσης

Τα… μηνύματα της εξυγίανσης
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 - 23:04

Τι ποδόσφαιρο θέλουν οι ποδοσφαιρικές ενώσεις που θα ψηφίσουν τον Οκτώβριο για την ανάδειξη της διοίκησης της ΕΠΟ; Εχουν πάρει τα μηνύματα της πλάνης που αυτοαποκαλείται εξυγίανση; Βλέπουν τι γίνεται ή εθελοτυφλούν;

Θέλουν για το ποδόσφαιρο να αποφασίζουν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός που με… λύσσα προσπαθούν να μαζέψουν ψήφους για την αντιπολίτευση; Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις δεν θέλουν να έχουν τον βασικό λόγο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Δεν θέλουν να μπορούν να ασχολούνται άμεσα με όλα τα θέματα που υπάρχουν, αλλά οι πρόεδροί τους να μένουν απλοί παρατηρητές;

Η ΕΠΟ, στην προκειμένη περίπτωση η διοίκηση Γκιρτζίκη, έχει δείξει ότι τις υπολογίζει. Εχει δείξει ότι ο λόγος των ενώσεων μετράει και γι’ αυτό διατηρεί την πλειοψηφία.

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση ούτε προτάσεις δεν κάνει και… σέρνεται πίσω από τον Κοντονή. Ποια ήταν η απάντηση; Ο υφυπουργός έχει στα σκαριά νομοσχέδιο που μετατρέπει το άθλημα από αυτοδιοικούμενο σε… κρατικό. Παρ’ όλα αυτά οι συνομιλητές του κρατούν στάση αναμονής και αφήνουν την ΕΠΟ να τραβήξει το… κουπί της κόντρας, με καταγγελίες στη FIFA και στην UEFA, αλλά και με ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης σε περίπτωση που ο Κοντονής δεν καταλάβει ότι καταργεί το αυτοδιοίκητο, παρεμβαίνοντας τόσο στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ όσο και στη διαιτησία, που πιο… αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει!

Η αντιπολίτευση της ΕΠΟ δεν είναι κρυφό ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Πού είναι η βοήθεια της πολιτείας στα σωματεία; Ούτε τα 20 ευρώ που εξήγγειλε ο Κοντονής δεν δόθηκαν, αλλά τουλάχιστον μας… διασκέδασαν λόγω του… αστρονομικού ποσού!

Γιατί ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα ρίξουν την ΕΠΟ και όχι για το καλό των σωματείων;

Μην ψάχνετε απαντήσεις. Τα πάντα είναι ξεκάθαρα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής

Πρωτοφανές να κοπεί διεθνής

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τον Σταύρο Μάνταλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τα χθεσινά αγωνιστικά τεστ της Superleague και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην UEFA.