Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οσκαρ υποκρισίας σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Οσκαρ υποκρισίας σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 - 22:04

Ολα δικά τους τα θέλουν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που με ανακοινώσεις τους απειλούν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα. Θέλουν να φύγουν όλοι οι διαιτητές του πίνακα της Superleague; Γιατί; Για να βάλουν δικούς τους; Ακόμη και αν η ΚΕΔ έβγαζε όλους τους ρέφερι και έβαζε 29 νέους, πάλι τα ίδια θα έκαναν. Αλλωστε ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν, καθώς οι ανακοινώσεις τους βγήκαν η μια μετά την άλλη. Πιστεύει κάποιος ότι δεν ήταν συνεννοημένοι; Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει ο Κοντονής, που όλως τυχαίως δίνει την εντύπωση ότι… ασπάζεται τις ίδιες απόψεις.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παίρνουν άνετα το όσκαρ υποκρισίας. Για να πάρουν αδειοδότηση και να παίξουν στην Ευρώπη υπέγραψαν έγγραφο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να σέβονται όλες τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων. Προσέξτε: Αυτό το έγγραφο δεν το επιβάλλει η ΕΠΟ, αλλά η UEFA.

Διαβάστε, λοιπόν, τον κανονισμό αδειοδότησης:

«1. Η υποψήφια ΠΑΕ πρέπει να υποβάλει μια νομικά έγκυρη δήλωση στην οποία να βεβαιώνει τα ακόλουθα:

α) ότι αναγνωρίζει ως δεσμευτικά κατά νόμο τα καταστατικά, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις αποφάσεις της FIFA, UEFA, της ΕΠΟ και της επαγγελματικής ένωσης, καθώς επίσης και τη δικαιοδοσία του CAS της Λωζάνης όπως προβλέπεται στα σχετικά άρθρα του Καταστατικού της FIFA,

β) ότι σε εθνικό επίπεδο θα συμμετέχει σε διοργανώσεις που είναι αναγνωρισμένες και υπό την αιγίδα της ΕΠΟ (π.χ. εθνικό πρωτάθλημα, εθνικό κύπελλο),

γ) ότι σε διεθνές επίπεδο θα συμμετέχει σε διοργανώσεις που είναι αναγνωρισμένες από την UEFA ή τη FIFA»…

Διαβάστε και την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, δηλαδή του 43: «Η δήλωση πρέπει να φέρει υπογραφή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου της υποψήφιας ΠΑΕ εντός του τελευταίου τριμήνου πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της προς την ΕΠΟ».

«Φαινόμενο» ο Στράτος

Νέος πρόεδρος της Superleague είναι ο Γιώργος Στράτος. Και συνδέει το ξεκίνημα της θητείας του με μια παρωδία. Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΟ και νυν της Ξάνθης δεν έχει καταλάβει ότι είναι πρόεδρος όλων των ΠΑΕ και όχι μίας, δύο ή τριών, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΕΚ, καθώς διετέλεσε εκ των στελεχών, όπως λέγεται, του συνδέσμου οπαδών της στη Ρόδο.

Ο κ. Στράτος εξελέγη στην καρέκλα της διοργανώτριας -παρεμπιπτόντως ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί οι αρμοδιότητες του- και συνδέει το ξεκίνημα της θητείας του, συντασσόμενος με τους… κήρυκες της ανωμαλίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ντροπή…

Διαβάστε επίσης

Απέτυχε σε όλα…

Απέτυχε σε όλα…

O Βάιος Μπαλάφας γράφει ότι η βία αυξήθηκε, αντί να μειωθεί με υφυπουργό τον Σταύρο Κοντονή.