Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προκλητική… συνταγή εναντίον του Θρύλου

Προκλητική… συνταγή εναντίον του Θρύλου
Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 - 11:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για να οριστεί ένας ρέφερι σε παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τελευταία απόδειξη τον Σταύρο Μάνταλο (Καβάλας) στην Ξάνθη, θα πρέπει να τον έχει αδικήσει στο παρελθόν. Για να ορίζεται αμέσως θα πρέπει να τον έχει αδικήσει ή να σφυρίζει υπέρ των… συμμάχων για να μπει σε άλλον… σύμμαχο!

Αυτή είναι η… εξομάλυνση της διαιτησίας. Στην υγειά των ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ! Και όπως γράψαμε και χθες, κάθε φορά νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα (π.χ. Σιδηρόπουλος στις τριάρες κατά των ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), όμως ακολουθούν χειρότερα (Παπαπέτρου στα Γιάννινα και τελευταία ο Βάτσιος με τον Αστέρα Τρίπολης).

Μετά από σερί ορισμούς, όπως είχε συμβεί και με τον Βάτσιο, ο Μάνταλος (Καβάλας) ορίστηκε στο αυριανό παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός. Ο διεθνής ρέφερι, ο οποίος αν και στον αγώνα των πλέι οφ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 είχε αποβάλει τον Τζιμπούρ για τη γροθιά στον Βελλίδη, δεν θα έπαιζε στον τελικό Κυπέλλου και μπορεί να μη… γινόταν κιόλας! Θυμίζουμε ότι ο Τζιμπούρ τιμωρήθηκε αργότερα μέσω βίντεο.

Ο διεθνής Μάνταλος, πρώην της ΕΠΣ Αθηνών (διάστημα που έγινε κουμπάρος με τον Παπασταμάτη, πρώην μάνατζερ της ΑΕΚ) και νυν ΕΠΣ Καβάλας, ορίστηκε στη γειτονική Ξάνθη. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Ο ρέφερι που πέρασε… πριονοκορδέλα τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό Κυπέλλου που έγινε στις 16/04/14 (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0). Το ματς που δεν έπρεπε να ξεκινήσει εξαιτίας των όσων έγιναν, αλλά η σέντρα έγινε με 45’ καθυστέρηση και ο Μάνταλος έπαιξε 100-0 ΠΑΟΚ. Δεν απέβαλε τους Τζαβέλλα (τράβηξε τον Μπονγκ από τα μαλλιά), Κατσουράνη (για κουτουλιά στον Μανιάτη), Στοχ (για κλοτσιά στον Τσόρι). Επίσης, δεν έδωσε τρία πέναλτι, ενώ στο 94’ εκτοξεύτηκε φωτοβολίδα που πέρασε δίπλα από τον Μέγερι, χωρίς να κάνει οριστική διακοπή.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/01/2017)

Διαβάστε επίσης