Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρέπει να ντρέπεται

Πρέπει να ντρέπεται
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 - 17:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ολη η Ελλάδα κατάλαβε τι σημαίνει Σιδηρόπουλος. Ολη η Ελλάδα είδε ότι δεν είναι κορυφαίος, αλλά ακατάλληλος. Η διαιτησία του στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ήταν χειρότερη και πιο αντιολυμπιακή. Και με αγωνιστική σφαγή, με αφορμή τη μη αποβολή του Βράνιες, και με… λεπτή χειρουργική, για την ακρίβεια «με τα πονηρά σφυρίγματά του» όπως τα χαρακτήρισε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης. Κανονικά ο Σιδηρόπουλος θα πρέπει να φύγει από τους πίνακες, αφού ξεφτιλίστηκε στην Ευρώπη, ξεφτιλίστηκε για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα και φυσικά για μια ακόμη φορά ξεφτιλίστηκε σε ματς του Ολυμπιακού, εφόσον με τα λάθη του τον απέκλεισε από το Κύπελλο. Τέτοιοι διαιτητές δεν αρμόζουν στο ποδόσφαιρο.

Το κραυγαλέο λάθος του έγινε στο 22’, όταν δεν απέβαλε τον Βράνιες, ο οποίος πάτησε με τις τάπες τον Μάριν εκτός φάσης και ενώ η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ. Ομως, ο διεθνής ρέφερι έδειξε κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΚ, σε μια φάση που είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, σε μια φάση που έγινε μπροστά στα μάτια του. Σαν να μην έφτανε αυτό θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον ίδιο παίκτη και στο 83’, σε μια φάση που ο Βράνιες χτύπησε με τον αγκώνα τον Καρντόσο στο κεφάλι του. Ομως, κι εδώ απέδειξε ότι είναι ακατάλληλος για ρέφερι, αφού δεν έδωσε ούτε το φάουλ!

Εκτός από κορυφαίος ακατάλληλος, ο Σιδηρόπουλος απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι και κορυφαίος αντιολυμπιακός. Και αυτό έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του. Επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ, όμως τους έδινε με το παραμικρό φάουλ, ειδικά κοντά στην αντίπαλη περιοχή, δηλαδή του Ολυμπιακού, με το παραμικρό άγγιγμα από τους παίκτες των «ερυθρόλευκων». Δεν… έβλεπε ο Σιδηρόπουλος ούτε τις κλοτσιές των παικτών της ΑΕΚ ούτε ότι χρησιμοποιούσαν τα χέρια τους.

Από την αρχή έδειξε τι θα κάνει. Στο 2’ δεν έδειξε κίτρινη στον Σιμόες που κλάδεψε τον Φορτούνη, όμως στο 4’ έδειξε κάρτα στον Ρομαό για μαρκάρισμα στον Ντίντακ. Αυτή, όπως ερμηνεύεται, δεν ήταν κίτρινη, αλλά κάρτα-μήνυμα!

-Στο 7’ ο Σιμόες πάτησε με τις τάπες τον Ρομαό, αλλά και πάλι δεν έβγαλε κάρτα.

-Στο 32’ αντί να δώσει φάουλ υπέρ του Ντα Κόστα, στην εξέλιξη της φάσης έδωσε φάουλ σε βάρος του Ρομαό (έγιναν πολλές αντίστοιχες φάσεις, όπως στο 92’ που δεν καταλόγισε το φάουλ στον Ανδρούτσο, αριστερά και κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά υπέρ της πλάγιο άουτ), αλλά ο Σιδηρόπουλος εκεί, το… κίτρινο βιολί του. Πάντα αγωνιστική η κριτική, γιατί αν δεν ήταν έπρεπε να γράψουμε χειρότερα…

-Στο 45’+1 η κάρτα στον Καπίνο ήταν εύκολη. Δεν διαμαρτυρήθηκε καν!

-Στο 99’ απέβαλε τον Ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη.

Ο Σιδηρόπουλος πρέπει να ντρέπεται για τη διαιτησία του στο ΟΑΚΑ. Εκτέθηκε σε όλους τους φιλάθλους. Στις καθυστερήσεις, άσχετα αν το ματς έφτασε στο 99’, δεν παίχθηκε καθόλου ποδόσφαιρο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/04/2017)

Διαβάστε επίσης

Καμία στήριξη στο δίδυμο της ΚΕΔ

Καμία στήριξη στο δίδυμο της ΚΕΔ

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη, οι οποίοι είναι τόσο ανύπαρκτοι που δεν απαντούν ούτε στις σοβαρές κατηγορίες εναντίον τους.