Ντουντούκα
Yπερήφανοι και χαρούμενοι που ζούμε τέτοιες στιγμές με την ομάδα μας...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μέγα θράσος από τον ΠΑΟΚ!

Μέγα θράσος από τον ΠΑΟΚ!
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 - 18:31

«Η διαιτησία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ομοσπονδίας. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαιτησία. Είναι τελείως ανεξάρτητη από Λίγκες, ομάδες και κυβερνήσεις», αναφέρει το παράρτημα Α της Συνθήκης Διαιτησίας που έχει υπογράψει η ΕΠΟ με την UEFA, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Τι είναι η Συνθήκη Διαιτησίας η οποία είναι εν ισχύ, άσχετα αν δεν την προβάλλουν επειδή κάνουν παρανομίες (π.χ. οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν έπρεπε να είναι στην ΚΕΔ με βάση τον κανονισμό, ούτε έπρεπε να επιστρέψουν οι διαιτητές που κόπηκαν το καλοκαίρι); Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ύψους 100.000 ευρώ τον χρόνο, το οποίο έχει σχέση με τη διοίκηση, την οργάνωση, τη λειτουργία, την εκπαίδευση και τους ορισμούς των διαιτητών. Προβλέπει τα πάντα…

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ, μετά τις πιέσεις του Σαββίδη στους αθλητικούς δικαστές για να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό, έχει το θράσος να ζητά αλλαγές στη διαιτησία. Παραπάνω αναφέρουμε τι γράφει ο κανονισμός της UEFA για τις Λίγκες, φανταστείτε πόσο τεράστιο είναι το απαγορευτικό για τις ομάδες. Μάλιστα η υπεροψία τους είναι τόσο μεγάλη που βγάζουν τις προτάσεις αυτές ως… περίπου δεδομένες και δεν αναφέρουν ούτε αυτό που πρέπει να γίνει. Δηλαδή να τις φέρουν προς ψήφιση στη Λίγκα. Ετσι για τα μάτια του κόσμου, αν και επαναλαμβάνουμε ότι δεν προβλέπεται η διοργανώτρια να παρεμβαίνει στη διαιτησία.

Ενα… παράθυρο υπήρχε με το ισπανικό μοντέλο, όμως το έκλεισαν οριστικά, καθώς απέτυχε παταγωδώς. Το κατάργησε η ΠΔΕ/ΕΠΟ και η Superleague μπήκε καν στον κόπο να το υπερασπιστεί. Κι ύστερα είναι γνωστό, φαίνεται δηλαδή πως ο ΠΑΟΚ κοιτάει μόνο το συμφέρον του και γι’ αυτό τον απομονώνουν ο ένας μετά τον άλλον.

Διαβάστε επίσης

Εκαναν κλειστό κλαμπ τη διαιτησία!

Εκαναν κλειστό κλαμπ τη διαιτησία!

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει ότι στα τελευταία παιχνίδιαm τους ημιτελικούς και τον τελικό Κυπέλλου και των τριών αγωνιστικών των πλέι οφ, συνολικά 11, όρισαν να σφυρίξουν συνολικά 9 διαιτητές!