Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εξομάλυνσή τους τελειώνει…

Η εξομάλυνσή τους τελειώνει…
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 - 18:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η εξομάλυνσή τους, αν προτιμάτε η εξυγίανσή τους (διαλέγετε και παίρνετε), αφήνει πίσω της… συντρίμμια και μας αφήνει χρόνους. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο τη νέα σεζόν, ειδικά στη διαιτησία, αφού οι φύλακες έχουν γνώση. Μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και με τη γενική διευθύντριά της, Φατμά Σαμούρα, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ.

Σημειώστε ότι στο προαναφερόμενο ραντεβού που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δεν έδωσε το «παρών». Και αυτό σημαίνει πολλά, καθώς η FIFA ενημερώθηκε για την… εξυγίανση που έγινε στην Ελλάδα, όπου το βάρος έπεσε μόνο στη διαιτησία (για να ευνοούνται συγκεκριμένες ομάδες και να αδικείται μονίμως ο Ολυμπιακός) και τα υπόλοιπα μπήκαν στον… αυτόματο πιλότο. Αρα, τους πήραν χαμπάρι ότι δεν έγινε καμία… εξυγίανση και αυτό έγινε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στη Ζυρίχη, άρα η FIFA γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά τ’ άλλα οι της διοικούσας την ΕΠΟ διοργάνωσαν τον χειρότερο τελικό Κυπέλλου των τελευταίων χρόνων, καθώς στον Βόλο έπεσε απίστευτο ξύλο. Δεν κατάφεραν ούτε το πιο απλό. Να έχουν έτοιμους τους κανονισμούς και το καταστατικό της ομοσπονδίας μέχρι τις 31 Μαΐου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές στην ΕΠΟ, οι οποίες θα καθυστερήσουν και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα είναι όλα έτοιμα ώστε να διεξαχθούν προς το τέλος Ιουλίου.

Αν και η Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε έντονο κρατικό άρωμα, δεν μπόρεσε ούτε να γίνει συνομιλητής του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος προτίμησε να μεταβεί στη Ζυρίχη για να συνομιλήσει απευθείας με τη FIFA και όχι μαζί τους. Μάλιστα στη συγκεκριμένη συνάντηση, με τους Ινφαντίνο, Σαμούρα, δεν μετείχε ούτε ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος, άρα προκύπτει ότι δεν τυγχάνει ούτε αποδοχής της FIFA. Στο τέλος πήγε και του ανακοίνωσαν τι αποφάσισαν. Να μην ξεχνάτε ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο η παγκόσμια ομοσπονδία συνομιλεί με κρατικούς αξιωματούχους, μόνο με την παρουσία της ομοσπονδίας της χώρας τους. Ομως, οι… εξομαλυντές το κατάφεραν κι αυτό!

Διαβάστε επίσης

Εκαναν κλειστό κλαμπ τη διαιτησία!

Εκαναν κλειστό κλαμπ τη διαιτησία!

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει ότι στα τελευταία παιχνίδιαm τους ημιτελικούς και τον τελικό Κυπέλλου και των τριών αγωνιστικών των πλέι οφ, συνολικά 11, όρισαν να σφυρίξουν συνολικά 9 διαιτητές!