Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο χειρότερος παράγοντας

Ο χειρότερος παράγοντας
Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 - 17:54

Κάθε φορά που ο Ιβάν Σαββίδης προχωρά σε δηλώσεις, προβληματίζει όλο και περισσότερο. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απειλεί, προκαλεί και εκτίθεται. Πριν από 14 μήνες (01/03/14), αν και σύμμαχος με τους Μελισσανίδη, Αλαφούζο, απείλησε από τη Νέα Υόρκη ότι θα καταστρέψει το ποδόσφαιρο της Αθήνας.

Στις 27 του περασμένου Απριλίου, μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου επί του Παναθηναϊκού, έδωσε την εντύπωση ότι απειλεί τους δικαστές, επειδή δεν αφαίρεσαν βαθμούς από τον Ολυμπιακό με την εξής φράση: «Είδαμε ότι δυστυχώς, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και το δικαστικό σύστημα είναι άρρωστο. Και το σύστημα της εισαγγελίας είναι άρρωστο». Στις 30 Απριλίου, μετά την εντός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας, απαίτησε το ίδιο, δηλώνοντας: «Βάσει αγωνιστικών κριτηρίων το κέρδισε ο Ολυμπιακός, αλλά κι από εμάς αφαίρεσαν βαθμούς όχι με αγωνιστικά κριτήρια. Κι από αυτούς λοιπόν πρέπει να αφαιρέσουν βαθμούς».

Ομως, η απόδειξη ότι πάει από το κακό στο χειρότερο αποτελούν οι προχθεσινές δηλώσεις του με την απειλή ότι «θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» και παράλληλα με την απαίτηση να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, αυτήν τη φορά για την ανύπαρκτη υπόθεση με τον Πλατανιά. Θυμίζουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατήγγειλαν «μεθόδευση» από την ομάδα του, καθώς ξεκίνησε από δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ (Αποστολόπουλος, Καρυπίδης), ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμη πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σύμπτωση, δηλαδή την ημέρα που βγήκε η είδηση (02/05) ότι οι παίκτες του Πλατανιά ξεκίνησαν τις ένορκες καταθέσεις, να πίνει καφέ στην Πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά ο παράγοντας του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας των Χανίων, Καρυπίδη και Στάθη.

Είναι αυτονόητο ο κάθε παράγοντας να θέλει το καλό της ομάδας του. Ομως, υπάρχουν και όρια που ο Σαββίδης ξεπέρασε προ πολλού.

Ρητορική μίσους

Σε κάθε σοβαρή χώρα οι δηλώσεις του Σαββίδη, ειδικά η τελευταία ότι «θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», θα είχαν προκαλέσει όχι μόνο κυβερνητική παρέμβαση, όμως δεν είναι κρυφό ότι τον στηρίζει προκλητικά, αλλά και την παρέμβαση των εισαγγελέων. Η ρητορική μίσους, και μάλιστα με φαντασιώσεις ότι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ ενώθηκαν για να τον πολεμήσουν, δίνοντας την εντύπωση ότι χωρίζει την Ελλάδα σε Βορρά και Νότο, ξεπερνά τα όρια ακόμη και του πιο ακραίου οπαδισμού. Γιατί έχει ανάγκη από στηρίγματα και θέλει να είναι αρεστός στους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/06/2017)

Διαβάστε επίσης