Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπό την (σκανδαλώδη) εποπτεία της δήθεν εξυγίανσης η διαιτησία

Υπό την (σκανδαλώδη) εποπτεία της δήθεν εξυγίανσης η διαιτησία
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 - 00:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απαξιώθηκε με το… καλημέρα, ο επικεφαλής της ΚΕΔ και νέος αρχιδιατητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα και όπως φάνηκε στην παρουσίασή του δεν φαίνεται ως απόλυτο «αφεντικό» στην ελληνική διαιτησία, παρά την αίσθηση περί του αντιθέτου (όσον αφορά τις προθέσεις, επειδή τότε δεν είχε γίνει γνωστό το όνομά του) από τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA στη ΓΣ της ΕΠΟ (Αχαλκάτζε και Λάκοβιτς, αντίστοιχα). Αν και ο Πορτογάλος δεν γνωρίζει τους Ελληνες διαιτητές, ανακοίνωσε ότι μέχρι θα βγουν νέοι πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών και παρότι, όπως υποστήριξε, αυτός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα έχουν την πλειοψηφία στην ΚΕΔ!

Συνεπώς, δεν θα πέσει και πολύ έξω αν κάποιος αναφέρει ότι η διαιτησία δεν είναι υπό την… εποπτεία της FIFA, όπως προαναγγέλθηκε, αλλά παραμένει υπό την εποπτεία της …εξυγίανσης. Βέβαια ο καθένας θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, άρα και ο Περέιρα από τις επιλογές του, όμως προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:

Πότε πρόλαβε να γνωρίσει τους Ελληνες διαιτητές;

Από τη στιγμή που ανέφερε ότι «είμαστε ομάδα, όπου υπάρχει και ηγέτης. Σε τελικό βαθμό εγώ θα είμαι υπεύθυνος για τις αποφάσεις που θα παρθούν», άρα τους θεωρεί συνεργάτες, τι ρόλο θα παίξουν οι συμβουλές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, αν και εξαιτίας όσων έγιναν με την παρουσία τους στην ΚΕΔ την τελευταία σεζόν, προκάλεσαν την επέμβαση της FIFA στη διαιτησία και την έλευση ξένου αρχιδιαιτητή;

Σε ερώτηση, με ποια κριτήρια, ενόψει των νέων πινάκων, θα αντιμετωπιστούν οι διαιτητές που δεν ορίζονταν; «Θα είναι σαφή για όλους. Υπάρχουν πολλά κριτήρια που θα χρησιμοποιήσουμε και θα βασιστούμε στην εμπειρία και στο ένστικτό μας». Κατά τα άλλα διαβεβαίωσε ότι «σύμφωνα με τα αγωνιστικά τεστ, την ετοιμότητά τους και τα βιογραφικά τους θα επιλεγούν ποιοι που θα μπουν στους πίνακες».

Διαβάστε επίσης