Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τα πρακτικά δείχνουν την… κοροϊδία

Τα πρακτικά δείχνουν την… κοροϊδία
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 - 10:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αλλά λόγια να… αγαπιόμαστε. Τα επίσημα πρακτικά της Γ.Σ. της ΕΠΟ που έγινε στις 30 Ιουνίου αποδεικνύουν περίτρανα την… κοροϊδία εκ μέρους των FIFA, UEFA στο θέμα της διαιτησίας. Τα έχουμε καταγράψει, όμως εφόσον τα έχουμε στη διάθεσή μας αποδεικνύεται και επίσημα ότι άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έγιναν.

Ξεκινάμε με τον Νόνταρ Αχαλκάτσι, τον υπεύθυνο της FIFA: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα που αφορά στη διαιτησία και πρέπει να σας πω ότι ήδη τώρα έχουμε δημιουργήσει εσωτερικά μια ομάδα εργασίας η οποία αναλύει τις διάφορες επιλογές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη διαιτησία στη χώρα σας. Και οι επιλογές αυτές αφορούν τον συγκεκριμένο αριθμό των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας. Αυτό αφορά επίσης το ενδεχόμενο η Επιτροπή Διαιτησίας να προεδρεύεται από ξένους επαγγελματίες. Αυτές είναι όλες οι επιλογές. Βρισκόμαστε εν μέσω της διαδικασίας και αμέσως μόλις εκλεγεί η νέα διοίκηση, το θέμα θα αντιμετωπιστεί».

Διαβάστε και όσα είπε ο Ζόραν Λάκοβιτς (φωτ.) από πλευρά UEFA: «Είμαστε επίσης έτοιμοι να σας στείλουμε τους καλύτερους ειδικούς μας ώστε να σας βοηθήσουν και να συνεργαστείτε όσον αφορά κάθε ζήτημα διαιτησίας, από τους διαιτητές μέχρι τα θέματα ασφαλείας».

«Οι καλύτεροι ξένοι ειδικοί» έγιναν ο εξής ένας: Ο Πορτογάλος Περέιρα. Από την αρχή είχαμε γράψει ένας ίσον κανένας, αφού οι νέοι πίνακες και οι ορισμοί είναι στην περσινή φιλοσοφία των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, οι οποίοι παρέμειναν στην ΚΕΔ, αν και ο Αχαλκάτσι είπε πει ότι «γνωρίζουμε το πρόβλημα που αφορά στη διαιτησία» και οι ειδικοί θα ανέλυαν και θα πρότειναν τις μεταρρυθμίσεις. Ομως, το μόνο που έχουμε δει είναι 49 καρατομήσεις διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών που κατά σύμπτωση πρώτα είχαν στοχοποιηθεί από την προπαγάνδα, μετά από συγκεκριμένες ΠΑΕ, μετά δεν ορίζονταν από το δίδυμο της ΚΕΔ και τελικά καρατομήθηκαν.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/08/2017)

Διαβάστε επίσης