Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σούπερ έκτρωμα ο κανονισμός

Σούπερ έκτρωμα ο κανονισμός
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 - 11:25

Υποτίθεται, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των απεσταλμένων των FIFA, UEFA, Νόνταρ Αχαλκάτσι και Ζόραν Λάκοβιτς, αντίστοιχα, οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές θα έβαζαν σε τάξη την ελληνική διαιτησία. Ομως, ο νέος κανονισμός, που υποτίθεται ότι… δούλευαν για πολύ καιρό και για αυτό τον ανακοίνωσαν μόλις χθες (μια μέρα πριν τη σέντρα της Λίγκας), ισοδυναμεί με... έκτρωμα. Είναι τόσο επικίνδυνος που προβλέπουμε ότι θα βάλει σε νέες περιπέτειες την ελληνική διαιτησία, καθώς βγάζουν… μάτια διατάξεις που μπορούν να χαρακτηριστούν και… φωτογραφικές.

Καταρχήν ανοίγει τον «Ασκό του Αιόλου», αφού προβλέπει ότι στην ΚΕΔ μπορούν να μπουν και άτομα που δεν θα είναι πρώην παράγοντες της διαιτησίας, ούτε καν παράγοντες της ΕΠΟ!

Συγκεκριμένα με το άρθρο 7 που αναφέρεται «στα προσόντα-κωλύματα μελών της ΚΕΔ» «νομιμοποιούνται» οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, αφού ο προηγούμενος κανονισμός «ζητούσε» προϋπηρεσία ενός χρόνου ως παρατηρητή διαιτησίας για να μπει κάποιος στην ΚΕΔ και τώρα «πενταετή θητεία ως ειδικοί διαιτησίας», προσόν που πληρούν αφού ήταν πολλά χρόνια διαιτητές.

Σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό πρώην ρέφερι με τα συγκεκριμένα προσόντα θα καταλαμβάνουν το 80% των μελών της ΚΕΔ, όμως «έως το 20 % των μελών μπορούν να μην είναι ειδικοί διαιτησίας και να διαθέτουν άλλες γνώσεις και εμπειρία που να ωφελήσουν το έργο της επιτροπής».

Δηλαδή ένας που μελετάει το πέταγμα της πεταλούδας, άρα έχει υπομονή, μπορεί να μπει στην ΚΕΔ; Ακόμη μια απόδειξη ότι οδηγούν τη διαιτησία από το κακό στο χειρότερο, αφού το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι η διάταξη… ομολογεί είσοδο μη ειδικών αλλά και αόριστη. Τι θα πει «άλλες γνώσεις και εμπειρία»; Δηλαδή, χρειάζεται ψυχολόγους η διαιτησία; Και στο κάτω-κάτω γιατί αυτά τα κάνουν μόνο στην Ελλάδα και όχι παγκοσμίως για να γελάει και το σύμπαν;

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/08/2017)

Διαβάστε επίσης