Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βλέπουμε ξανά την ίδια… κωμωδία!

Βλέπουμε ξανά την ίδια… κωμωδία!
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 - 17:41

Με τις επιλογές που έκαναν (ξέρουν αυτοί ποιοι είναι) για τους πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Superleague, ασφαλώς και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αλλωστε στα γήπεδα βλέπουμε ξανά όσους την προηγούμενη σεζόν τα έκαναν… μαντάρα, άρα πώς να αλλάξει η εικόνα; Είναι δυνατόν να διορθωθούν οι ρέφερι που την αγωνιστική περίοδο 2016-17 έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και αυτοί νόμιζαν πως έκαναν… εξυγίανση; Στη διαιτησία ή κάποιος έχει επίπεδο ή δεν έχει, όπως συμβαίνει και με τους παίκτες. Κάποιοι δεν κάνουν ούτε για το τοπικό.

Ετσι η… κωμωδία των, κατά τη γνώμη μας, ανεπίτρεπτων, στα όρια του γελοίου, λαθών ξεκίνησε με το… καλημέρα. Η μόνη ευκαιρία (πάντα αγωνιστική η κριτική) ήταν οι αξιολογήσεις, αλλά την έχασαν, κρατώντας στους πίνακες διαιτητές που ήδη έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της μεγάλης κατηγορίας. Πολύ απλά κάποιοι (όχι απαραίτητα αυτοί που αναφέρουμε παρακάτω) δεν πρέπει να ορίζονται…

Στο ματς Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1 ο Καραντώνης (Ημαθίας), αν και είχε τη φάση μπροστά του, έδωσε κόρνερ μετά από χέρι-απόκρουση του Φάρκας. Τον έσωσε ο βοηθός Πετρόπουλος (Αρκαδίας) για να… διορθώσει σε πέναλτι, όμως η… τρικυμία του αποδεικνύεται από το ότι δεν έδωσε ούτε κίτρινη στον παίκτη της Λάρισας, αν και κανονικά έπρεπε να τον αποβάλει επειδή απέκρουσε προ κενής εστίας. Χώρια τα άλλα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο.

Στο ματς Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 ο Σιδηρόπουλος αλλοίωσε αποτέλεσμα. Στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ ο σκόρερ Μαυροπάνος έσπρωξε τόσο δυνατά (επιθετικό φάουλ) τον Σελίν που παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Αστέρα πριν από την μπάλα.

Τόσο ο Σιδηρόπουλος όσο και ο Καραντώνης είναι μπροστά σε όλες τις φάσεις. Ομως, η καλή φυσική κατάσταση δεν αρκεί για να είναι διαιτητής κάποιος.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/08/2017)

Διαβάστε επίσης

Βαθμολογία για… πέταμα

Βαθμολογία για… πέταμα

Θα τιμωρηθεί ο Σπυρόπουλος για την εκτός τόπου και χρόνου έκθεσή του για τον Καραντώνη;- Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας