Ντουντούκα
Στο ΟΑΚΑ ερχόμαστε να σας ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βαθμολογία για… πέταμα

Βαθμολογία για… πέταμα
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 - 23:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA στις εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας ένα σοβαρό λάθος από τον διαιτητή «οδηγεί» σε βαθμολογία 7.9 και θέτει τον ρέφερι στη διάθεση της ΚΕΔ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως στο ματς της 1ης Αγωνιστικής Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1 ο παρατηρητής διαιτησίας, Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) δεν εφάρμοσε τον συγκεκριμένο «κανόνα» για τον Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας).

Το λάθος του τελευταίου να δώσει κόρνερ στην απόκτηση του αμυνόμενου Φάρκας με το χέρι σηκώνει 7.9, όμως ο Σπυρόπουλος του βάζει υψηλότερο βαθμό. Ασχετα αν ο Καραντώνης το διόρθωσε με παρέμβαση του βοηθού Πετρόπουλου (Αρκαδίας), το λάθος εξακολουθεί να… βαραίνει τον ρέφερι του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακόμη και αν δεχθούμε το αντίθετο ότι σωστά ο Σπυρόπουλος δεν το… χρεώνει επειδή τον έσωσε ο βοηθός, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι ο Καραντώνης δεν απέβαλε τον Φάρκας, δεδομένου πως η μπάλα κατευθύνονταν σε κενό τέρμα. Ούτε ξεπερνιέται ότι ο ρέφερι από την ΕΠΣ Ημαθίας ανέχθηκε τον Φατιόν που κλωτσούσε συνεχώς τους παίκτες του Ολυμπιακού, ούτε ξεπερνιέται ότι στο 51’, δεν απέβαλλε τον Ανδρεόπουλο που έπεσε με τα δύο πόδια πάνω στον Πάρντο και του έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη, ενώ στο 44΄ο Ζίζιτς κλώτσησε τη μπάλα εκτός γηπέδου αλλά δεν παρατηρήθηκε με κάρτα κάρτα.

Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και ο παρατηρητής διαιτησίας μπαίνει για να ελέγχει αν ένας διαιτητής εφαρμόζει τον κανονισμό. Δεν μπαίνει για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Αρα, αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο Σπυρόπουλος απλά χαμηλώνει τη βαθμολογία, όμως δεν βάζει 7.9 και κάτω στον Καραντώνη. Αρα, η έκθεσή του είναι για… πέταμα. Ούτε παίζει ρόλο αν ένας διαιτητής αλλοίωσε ή όχι το αποτέλεσμα, κάτι που φυσικά ο Καραντώνης δεν έκανε.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/08/2017)

Διαβάστε επίσης

Ακατάλληλος ο Καλογερόπουλος

Ακατάλληλος ο Καλογερόπουλος

ΓΙΑ τη διαιτησία του στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0) ο Καλογερόπουλος δεν έπρεπε να βρίσκεται στον πίνακα της Superleague- Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας