Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο…

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο…
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 - 22:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρεται για ανασυγκρότηση για τις ομάδες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη διαιτησία. Οι αρμόδιοι, με επικεφαλής τον Περέιρα φανταζόμαστε ότι θα είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε αυτοκριτική ή αν προτιμάτε σε απολογισμό των πεπραγμένων τους και ανάλογα να κρίνουν αν είναι ή όχι ικανοποιημένοι από την εικόνα της διαιτησίας.

Δεδομένου ότι πέρασαν μόλις έξι αγωνιστικές και η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη κιόλας αγωνιστική δεν… δικαιούνται να είναι ικανοποιημένοι. Εμμέσως πλην σαφώς τούτο προκύπτει από την επιστολή του Περέιρα προς τις ενώσεις και ειδικότερα από το εξής σημείο: «Υστερα από εξονυχιστική ανάλυση θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα σημαντικά μέτρα που θεωρούμε σημαντικά και επωφελή για το μέλλον της διαιτησίας στην Ελλάδα».

Όμως, επειδή η διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρεται για αλλαγές και κατ’ επέκταση είναι ευκαιρία για αποφάσεις δεν είδαμε… φως από τον Πορτογάλο που υποτίθεται ότι ανέλαβε το κουμάντο της ελληνικής διαιτησίας, όμως αυτό δεν προκύπτει, τόσο από τις αποφάσεις του για τους πίνακες, όσο και από τους ορισμούς. Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις του Περέιρα με βάση τα λεγόμενά του. Σωστά μας πληροφορεί ότι «δεν είμαι ούτε Μεσσίας ούτε εθνοσωτήρας αλλά πιστεύω ότι η εθνική και η διεθνής μου εμπειρία μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα σταθερότητας».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ προς το παρόν μόνο υπόσχεται. Ο Περέιρα πρέπει να καταλάβει ότι η κατάσταση στη διαιτησία δεν πάει άλλο. Οι αποφάσεις του για τη σταθερότητα έπρεπε να είχαν ληφθεί από χθες. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προαναγγέλλει αποφάσεις. Η επιστολή του προς της ενώσεις εστάλη στις 2 Οκτωβρίου και είναι παρόμοια με δήλωση που έκανε στο σάιτ της ΕΠΟ στις 15 Σεπτεμβρίου.

Να πέσουν κεφάλια…

«Σημαντιικές αποφάσεις», υποσχέθηκε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα. Δεν ξέρουμε τι εννοούσε στα πορτογαλικά ή στα αγγλικά, όμως στα… ελληνικά το συγκεκριμένο κομμάτι της δήλωσής του σημαίνει ότι θα πέσουν κεφάλια. Και επειδή η δήλωσή του πιάνει όλο το φάσμα της διαιτησίας σημαίνει ότι θα πέσουν κεφάλια και παραγόντων και διαιτητών. «Για να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα σταθερότητας» που λέει και ο Περέιρα προέχει να δείξει ότι αυτός έχει το κουμάντο και να επιλέξει ο ίδιος τους συνεργάτες του και όχι να θέλει να το πετύχει αυτό με αυτούς που του επέβαλαν.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Παραπέμπεται ο Αρετόπουλος

Παραπέμπεται ο Αρετόπουλος

Καθόλου τυχαία η χρονική συγκυρία που ορίστηκε στον Ολυμπιακό, καθώς θα δηλωθούν οι διεθνείς στη FIFA – Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.