Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγωγές και μηνύσεις κατά Περέιρα, διδύμου

Αγωγές και μηνύσεις κατά Περέιρα, διδύμου
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 - 22:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κινήσεις-απαντήσεις στη στοχοποίηση και στη… λάσπη σε βάρος τους ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές, οι οποίοι έμειναν εκτός πινάκων το περασμένο καλοκαίρι. Οι αξιολογήσεις, που για να τις περάσουν έφεραν τον Περέιρα για αρχιδιαιτητή, παρ’ όλα αυτά έχουν έντονο άρωμα Τριτσώνη, Κουκουλάκη, είχαν ως συνέπεια να μείνουν εκτός πινάκων πολλοί στοχοποιημένοι διαιτητές, οι οποίοι και καλές βαθμολογίες είχαν (και μάλιστα από παρατηρητές που είναι και τώρα στους πίνακες), και δεν κατηγορούνταν για τίποτα. Απλά κάποιοι φαντασιώνονταν ότι υπήρχε σύστημα, όμως η… ειρωνεία είναι ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης ήταν στον ίδιο πίνακα με τους περισσότερους από τους «κομμένους», όπως φυσικά και οι διεθνείς που οι επιδόσεις τους στα γήπεδα θυμίζουν την τηλεοπτική σειρά «Grey’s Anatomy».

Πρόθεση να προσφύγει στην τακτική δικαιοσύνη εκδήλωσε ήδη ο βοηθός της Superleague Δημήτρης Γκαβέρας (Αχαΐας) και μέσω δημοσιευμάτων εφημερίδων της Πάτρας προκύπτει ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και αγωγή ύψους 250.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας προσωπικά κατά των Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη. «Είμαι ο πιο αδικημένος απ’ όλους. Πέρασα όλα τα τεστ, πέρσι μου έλεγαν ότι ήμουν πολύ καλός στα παιχνίδια που έπαιξα και τελικά έμεινα απέξω. Η μήνυση και η αγωγή θα στρέφεται κατά των μελών της ΚΕΔ (Περέιρα, Τριτσώνης, Κουκουλάκης), όχι εναντίον της ΕΠΟ. Είναι ηθικοί οι λόγοι, δεν ψάχνω να βγάλω χρήματα», εξήγησε ο 36χρονος βοηθός, ο οποίος έχει συγκεντρώσει και δημοσιεύματα κυρίως από το διαδίκτυο, όπου γράφτηκαν κάποια πράγματα και θεωρεί ότι τεκμηριώνουν τα προηγούμενα.

Παρόμοιες σκέψεις με τον Γκαβέρα κάνουν και άλλοι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές που θεωρούν ότι δεν υπάρχει δικαιολογία που δεν βρίσκονται στους πίνακες. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκαν σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ομάδων, άλλες δημοσιοποιήθηκαν μέσω δηλώσεων, άλλες μέσω διαρροών στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο.

«Φωνάζουν» οι αδικίες

Οι διαιτητές που σφύριξαν αγώνες του Ολυμπιακού είναι οι εξής: 19/08/17 Ολυμπιακός - Λάρισα 4-1 (Καραντώνης), 26/08/17 Λαμία - Ολυμπιακός 0-1 (Κατσικογιάννης), 09/09/17 Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-1 (Καλογερόπουλος), 16/09/17 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (Κουτσιαύτης), 24/09/17 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Σιδηρόπουλος), 01/10/17 Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-1 (Αρετόπουλος). Από αυτούς τιμωρήθηκαν οι Καραντώνης, Καλογερόπουλος και Αρετόπουλος, δηλαδή οι μισοί. Αρα, οι αδικίες είναι… επιβεβαιωμένες και από την… εξυγίανση. Επρεπε να τιμωρηθεί και ο Κατσικογιάννης, παρατηρητής του ήταν ο Σαραϊδάρης ο οποίος μετά πήγε στον ΠΑΟΚ, όπως και ο Σιδηρόπουλος για ελλιπή πειθαρχικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης