Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η ελεεινή διαιτησία» του Διαμαντόπουλου

«Η ελεεινή διαιτησία» του Διαμαντόπουλου
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 - 23:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΙΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ο οποίος ορίστηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου Ολυμπιακός-Λεβαδεικός, ήταν ο πρώτος διαιτητής που έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό για το τι θα συμβεί την τρέχουσα σεζόν. Στις 9 Αυγούστου, πριν ανακοινωθούν οι πίνακες της Superleague, είχε οριστεί στο φιλικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0 και οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» έγιναν πυρ και μανία με τη διαιτησία του.

Ο ρέφερι δεν καταλόγισε δύο πέναλτι στον Μπεν και στον Ρομαό σε φάσεις που έβγαζαν μάτια, ενώ δεν απέβαλε τον Κιβρακίδη για κλοτσιά στον Φιγκέιρας και τον Χατζηϊσαΐα που έπιασε από τον λαιμό τον Πορτογάλο μπακ του Ολυμπιακού. Τότε είχε βοηθούς τους Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) που έβλεπαν συνεχώς οφσάιντ, ενώ ο πρώτος δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Μπεν. Κι όμως, ο Διαμαντόπουλος και ο Μπουξμπάουμ ανέβηκαν κατηγορία.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν τόσο έξαλλος και χαρακτήρισε ελεεινή τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τα… έψαλε κανονικά: «Η διαιτησία ήταν ελεεινή. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα σε φιλικό εναντίον μας. Είστε νέα παιδιά, εσείς, κ. Διαμαντόπουλε, γίνατε διαιτητής Super League πριν λίγα 24ωρα (σ.σ. ο Σάββας είχε προβλέψει ότι θα ανέβει, καθώς δεν είχαν βγει οι πίνακες), αλλά απ’ ό,τι είδα ακολουθείτε τη γραμμή την περσινή. Δεν θα τα πάμε καθόλου καλά, ο Ολυμπιακός δεν θα ανεχθεί τα περσινά όργια που σε όλη τη σεζόν πήρε μόλις ένα πέναλτι. Ενας βοηθός διαιτητή άφησε οφσάιντ τρία μέτρα υπέρ του Ατρομήτου. Η διαιτησία ήταν καρμανιόλα, μη νομίζουν ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης ότι θα κρύβονται φέτος πίσω από τον ξένο αρχιδιαιτητή. Οι επιλογές αυτών των δύο σφυρίζουν στα γήπεδα, αντί να κόψουν τους διαιτητές που έκαναν εγκλήματα πέρυσι εναντίον του Ολυμπιακού, τους άφησαν να αλωνίζουν και έκοψαν πολλούς άλλους, που δεν τους ήταν αρεστοί».

«Μητρώο»

Ο Διαμαντόπουλος είχε οριστεί και στο περσινό εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου στη Σπάρτη, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0. Και εκεί έδωσε ρεσιτάλ… εξυγίανσης. Δεν είναι μόνο ότι δεν καταλόγισε πέναλτι στον Μανθάτη στο 59’, αλλά γενικά όλη η διαιτησία του. Δεν έδινε φάουλ στους Πειραιώτες, έδινε με το παραμικρό στους γηπεδούχους. Με κατοχή 70-30, ο Ολυμπιακός είχε 17 φάουλ σε βάρος του και 11 υπέρ του.

Εκτίθενται

Ορισμοί σημαίνουν πολιτική και με τους διαιτητές που βάζουν στον Ολυμπιακό, εκτίθενται και δεν θα είμαστε υπερβολικοί αν αναφέρουμε ότι βγαίνει και ένα… κόμπλεξ. Κάνουν λες και θέλουν να αδικείται ο Ολυμπιακός. Τόσους διαιτητές (23 ρέφερι) έχει ο πίνακας, αλλά αυτοί επιμένουν σε όσους προκαλούν. Και παράλληλα δεν τους τιμωρούν!

Ορισμοί

Τη σεζόν 2016-17, αν και τότε ήταν διαιτητής της Superleague ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), είχε οριστεί σε τέσσερα ματς της Superleague, εκ των οποίων τα δύο στην ΑΕΚ (5-0 τη Βέροια και 6-0 την Κέρκυρα). Φέτος έχει πάρει ένα παιχνίδι της ΑΕΚ (0-1 με τον Ατρόμητο), ενώ έχει μπει και σε ματς των ΠΑΟ (0-0 Λεβαδειακό στη Λεωφόρο) και ΠΑΟΚ (1-0 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα).

Το …βραβείο

Αναμφίβολα ο Διαμαντόπουλος είχε μια κακή διαιτησία στο φιλικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0. Και τι έκαναν οι… αρμόδιοι; Αντί να τον αφήσουν στη Football League, τον επιβράβευσαν, καθώς τον ανέβασαν κατηγορία. Και σαν μην έφτανε αυτό, του έχουν δώσει και ένα σωρό ορισμούς, ως πρώτο και τέταρτο. Το Σάββατο θα σφυρίξει για έκτη φορά.

Στο αθηναϊκό ντέρμπι

Πέρσι χρειάστηκε να φτάσουν πλέι οφ για να πάρει ντέρμπι, επειδή δεν τον εμπιστεύονταν. Ο λόγος για τον Καλογερόπουλο (φωτ.) που τον έβαλαν στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Με βάση τους ορισμούς φάνηκε ότι τον προετοίμαζαν, καθώς την 9η αγωνιστική τον όρισαν τέταρτο στο Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 με διαιτητή τον Μάνταλο και την προηγούμενη (10η) ήταν πάλι τέταρτος στο Αστέρας -Παναθηναϊκός 1-0 που σφύριξε ο Κομίνης. Εχει να σφυρίξει από τις 22 Οκτωβρίου (Πλατανιάς-ΑΕΛ 0-1).

Διαθέτει τα προσόντα

Εκεί που ο Αρετόπουλος (φωτ.) οριζόταν μια στο τόσο, ξαφνικά από τότε που δεν έδωσε εξόφθαλμο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, έγινε ο «εκλεκτός» της ΚΕΔ. Ο διεθνής ρέφερι ορίστηκε να σφυρίξει και ντέρμπι (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0), ενώ μετά από αυτό πήρε σερί ορισμό, καθώς θα διαιτητεύσει Ξάνθη-Πανιώνιος. Αυτήν τη διαιτησία θέλουν, αυτούς τους ορισμούς κάνουν. «Επιβιώνουν» οι ακατάλληλοι, το μόνο… προσόν που χρειάζονται είναι να αδικούν τον Ολυμπιακό.

2+9

ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΛΑΜΙΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ 18/11 (15:00)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Φωτόπουλος,

Κουντουρέλης (Αθηνών)

4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νίας)

ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 18/11 (17:15)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας),

Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 18/11 (19:30)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων),

Βασιλόπουλος (Εβρου)

4ος: Ζαραβίνος (Αθηνών)

Παρατηρητής: Λιόλιος (Λάρισας)

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19/11 (15:00)

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας),

Χατζηνάκος (Δράμας)

4ος: Κοτσάνης (Δράμας)

Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 19/11 (17:15)

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Πυλαρινός (Ζακύνθου),

Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Κουτσιαύτης (Αρτας)

Παρατηρητής: Κάκος (Κέρκυρας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19/11 (17:15)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κοντιζάς (Πειραιά),

Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Νοεφυτιάδης (Κορινθίας)

Παρατηρητής: Γιανναδάκης (Λασιθίου)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 19/11 (19:30)

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας),

Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 20/11 (19:30)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής),

Σίπκας (Πέλλας)

4ος: Φωτιάς (Πέλλας)

Παρατηρητής: Ταπαντζάς (Θράκης)

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/11/2017)

Διαβάστε επίσης