Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χειροκροτούν» τα λάθη τους!

«Χειροκροτούν» τα λάθη τους!
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017 - 15:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν υπήρχε ιστορικός του μέλλοντος σχετικά με τα θέματα διαιτησίας, θα σήκωνε τα χέρια ψηλά με τη φιλοσοφία της σημερινής ΚΕΔ, σχετικά με τους ορισμούς. Θα έψαχνε να βρει κάποια λογική σε αυτά που κάνουν, όμως θα πρέπει να σήκωνε τα χέρια ψηλά!

Θα έβλεπε τι έκανε ο Σιδηρόπουλος στο παιχνίδι Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2, θα έβλεπε ότι οριζόταν αμέσως (Πλατανιάς-Ατρόμητος) και θα απορούσε! Το ίδιο ισχύει και με τον Στυλιαρά που μετά τη διαιτησία για… κλάματα στο ματς Απόλλων-Λαμία 1-1, θα τον δικαιολογούσαμε αν γελούσε και ο ίδιος με την επιλογή του, έστω και ως τέταρτου στο παιχνίδι Λεβαδειακός-ΑΕΚ.

Και να μη γελάνε, άλλωστε, δεν αμφιβάλλουμε για τη σοβαρότητά τους, ο Σιδηρόπουλος και ο Στυλιαράς, θα πρέπει αν γελάει ο κόσμος με αυτά που γίνονται στη διαιτησία.

Παρένθεση: Να μην ξεχνιόμαστε ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Μετά τις γιορτές, όπως λέει η διαιτητική πιάτσα, θα αρχίσουν να σφάζουν… αρνιά στη διαιτησία για να κάνουν όλοι «Καλό Πάσχα».

Για να σοβαρευτούμε: Ο Σιδηρόπουλος στο ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2 δεν απέβαλε τον Μάτος, με φάουλ (μετά το 2-1) έκλεισε τους Νεοσμυρνιώτες στην περιοχή τους, το φάουλ με το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο, ενώ φάνηκαν υπερβολικά και τα 5’ των καθυστερήσεων, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 93’. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, ο Σιδηρόπουλος να πάρει σερί ορισμό; Μόνος ριγμένος ο Γκάγκας που έδωσε αλλαγή, ξέρετε υπέρ ποίου, σε αράουτ, όμως δεν πήρε σερί ορισμό.

Ο δε Στυλιαράς έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι για να ισοφαρίσει η Λαμία τον Απόλλωνα και τον όρισαν τέταρτο στο Λεβαδειακός-ΑΕΚ. Και επειδή, όπως δείχνουν στους ορισμούς, οι τέταρτοι μπαίνουν πρώτοι, ο έμπειρος ρέφερι θα οριστεί σε ματς της φιλοξενούμενης ομάδας.

Σε ματς της σειράς…

Εχουν σκεφτεί ότι με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο Πλατανιάς-Ατρόμητος υπάρχει η πιθανότητα να μειώνουν τον… κορυφαίο τους; Στο κάτω-κάτω τόσα άλλα πιο σοβαρά παιχνίδια γίνονται τη 13η αγωνιστική, γιατί τον όρισαν σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μπει και ένας πρωτάρης της Super League (όπως ο Σκουλάς που είναι άπειρος και δεν έπρεπε να μπει στο παιχνίδι Ξάνθη-ΠΑΟΚ);

Για τον ιστορικό του μέλλοντος, αν υπάρξει κάποιος που να ασχοληθεί με τη διαιτησία, να σημειώσουμε ότι για τρίτο σερί παιχνίδι μπαίνει διεθνής στον Ατρόμητο. Από τους Παπαπέτρου, Μάνταλο είχε παράπονα…

Οι φωνές

Θα… τριτώσει το κακό με τον Ατρόμητο; Θα φωνάξει και με τον Σιδηρόπουλο μετά τα Χανιά, όπως φώναξε για τον Παπαπέτρου (ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1) και για τον Μάνταλο (Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1) που επίσης είναι διεθνής; Μήπως έβαλαν τον Σιδηρόπουλο για να φανεί στους Περιστεριώτες ότι όλοι οι διεθνείς δεν είναι άσχετοι, παρά υπάρχουν και εξαιρέσεις; Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο των Περιβολίων, με την απόδοση του κορυφαίου.

Αδιάφορο

Ολα δείχνουν ότι ο Καλογερόπουλος θα οριστεί στο Europa League σε κάποιο αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, για να μας δείξουν από την UEFA ότι… υπάρχουν διεθνείς. Ομως, άλλο είναι ένας πρόσκαιρος ορισμός και άλλο η πορεία διαρκείας, έστω και αν ο Καλογερόπουλος δοκιμάζεται να ανέβει από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία.

Στον… βυθό

Για τον Σιδηρόπουλο δεν υπάρχει πληροφορία ότι θα οριστεί την τελευταία αγωνιστική του Champions League ή του Europa. Αυτό θα ισοδυναμεί με μια ακόμη υποχώρηση του πρεστίζ του, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αδιάφορα παιχνίδια και θα μπορούσε να μπει, έστω και στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Αν μπει, επειδή θα χρειαστεί επιπρόσθετους, τότε αντί του Καλογερόπουλου, θα πάρει τον Παπαπέτρου.

Αλλαγές

Τόσο η πορεία των διαιτητών στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα ο πίνακας των διεθνών… φωνάζει για αλλαγές. Εκαναν λάθος που δεν τον ανανέωσαν ριζικά τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως κοινός παρονομαστής αυτών που είναι τώρα, είναι ότι αδικούν τον Ολυμπιακό. Πάντως, ο Σιδηρόπουλος θα βγάλει Αρετόπουλο, Ευθυμιάδη από την ομάδα του λόγω ηλικίας.

Γραμμένος και νέο αίμα

Στη Συνέντευξη Τύπου στο «Μακεδονία Παλλάς» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος (φωτ.), ανέλαβε ευθύνες για τη διαιτησία, λέγοντας ότι η ΚΕΔ αναφέρεται στον ίδιο, ενώ πρόσθεσε ότι στους πίνακες θα μπει νέο αίμα. Ομως, η εκλεγμένη διοίκησή του είχε την ευκαιρία αυτό να συμβεί με αλλαγές στον πίνακα των διεθνών. Αυτό δεν έγινε επειδή πλην του Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) έπρεπε να κρατήσουν και θέση για τον Βάτσιο που θα γίνει διεθνής το 2019.

Σύγκριση με τα τοπικά

Εφόσον ασχοληθήκαμε με τον πίνακα των διεθνών, που πρέπει να αλλάξουν όλοι και εξηγήσαμε ότι όλοι έχουν αδικήσει τον Ολυμπιακό, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, πρέπει να προσθέσουμε ότι οι διεθνείς βγάζουν στη… σέντρα τα χάλια της διαιτησίας. Βλέπει ο κόσμος, μην ξεχνάμε ότι οι Ολυμπιακοί είναι περισσότεροι, την απόδοση των Σιδηρόπουλου, Καλογερόπουλου, Αρετόπουλου (φωτ.), Μάνταλου κτλ. και βγάζει καλύτερους τους ρέφερι των τοπικών πρωταθλημάτων! Αυτοί είναι τα… χάλια της βιτρίνας της διαιτησίας.

Στα παιχνίδια Ξάνθη-ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός-ΑΕΚ το ενδιαφέρον της πιάτσας επικεντρώνεται και στην απόδοση των βοηθών. Για να μην πούμε ότι όλο το «ζουμί» εκεί είναι! Στη Λιβαδειά, με ρέφερι τον Κομίνη θα είναι ο έμπειρος Μπαλτάς (φωτ.) από την Αχαΐα και ο Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος είναι στην ομάδα του «κορυφαίου».

Στα Πηγάδια (Ξάνθη-ΠΑΟΚ) ο Σκουλάς είναι άπειρος και το ίδιο ισχύει και για τους βοηθούς. Τα κίτρινα σημαιάκια των βοηθών θα κρατάνε ο Απτόσογλου (φωτ.) από την ΕΠΣ Αθηνών και ο Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική. Της «εξυγίανσης» είναι και οι δυο ενώσεις, όμως το θέμα είναι τι άνεμος φυσάει σε αυτές σε σχέση με την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/12/2017)

Διαβάστε επίσης