Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΞΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ -3 ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΕΞΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ -3 ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 - 22:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αύριο, ημέρα που ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας για τα επεισόδια (04/02/18) των οπαδών του στα Γιάννινα θα φανεί, αν η αθλητική δικαιοσύνη θέλει να βάλει τέλος στην ασυδοσία και στην ατιμωρησία. Θα είναι σκάνδαλο αν ο αθλητικός δικαστής, Σπυρίδων Καποδίστριας, παρά τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ με λάθος άρθρο που προβλέπει μόνο πρόστιμο, δεν εφαρμόσει το σωστό άρθρο, καθώς προκύπτει ξεκάθαρα φθορά ξένης ιδιοκτησίας, άρα η προβλεπόμενη ποινή από τον Πειθαρχικό Κώδικα είναι αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία 2-4 αγωνιστικές συν πρόστιμο.

Υπάρχουν «καυτά» στοιχεία που δείχνουν ότι τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, στο πλαίσιο του αγώνα ΠΑΣ-ΠΑΟΚ 1-3, ήταν πρωτοφανούς αγριότητας, άσχετα αν δεν τα έγραψαν η αστυνομία και ο παρατηρητής αγώνα. Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τιμωρηθεί με -3 βαθμούς και με 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τους εξής λόγους:

1)Το βίντεο με τα έκτροπα και τις μάχες των οπαδών του ΠΑΟΚ με την αστυνομία.

2)Η έκθεση της ΔΕΑΒ.

3)Η καταγραφή των ζημιών από τη διοίκηση του Δημοτικού Σταδίου οι «Ζωσιμάδες».

4)Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος ενημέρωσε τον διαιτητή και τον παρατηρητή, ρίχνοντας το… μπαλάκι αν πρέπει να γίνει το ματς.

5) Η ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο, όσα έγιναν στις 4 Φεβρουαρίου.

6)Τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ που επίσης κατέγραψαν τα πρωτοφανή γεγονότα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον περσινό τελικό Κυπέλλου.

Ξεκάθαρος ο κανονισμός για φθορές

Η πειθαρχική δίωξη του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ ασκήθηκε με το άρθρο 15 παρ. 4 α, αλλά (με βάση τα παραπάνω, δηλαδή τα πραγματικά στοιχεία) το σωστό ήταν να ασκηθεί με βάση την παράγραφο 4 β, δηλαδή την αμέσως επόμενη του ίδιου άρθρου, δεδομένου ότι το 4 α είναι για επεισόδια χωρίς φθορές ιδιοκτησίας σε αντίθεση με την παράγραφο 4 β, όπου συγκεκριμένα αναφέρεται σε ποινές (-3 βαθμοί, 2-4 αγωνιστικές) για επεισόδια που συνδέονται «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Διαβάστε αναλυτικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «4. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα».

Αρα, ο κανονισμός για βιαιοπραγίες και φθορές ξένης ιδιοκτησίας είναι ξεκάθαρος. Μόνο οι αρμόδιοι της αθλητικής δικαιοσύνης δεν τον βλέπουν. Επαναλαμβάνουμε ότι ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague, Σπυρίδων Καποδίστριας έχει δικαίωμα να αλλάξει το άρθρο και να επιβάλλει στον ΠΑΟΚ την προβλεπόμενη ποινή.

Αυτά έγιναν στα Γιάννινα

Καυστική ανακοίνωση για όσα έγιναν στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3 εξέδωσε ο σύνδεσμος οπαδών με την επωνυμία «PASfans». «Aυτό το παιχνίδι αμέσως μετά το ΝΤΟΥ των ΟΠΑΔΩΝ του ΠΑΟΚ και το σπάσιμο της πόρτας, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ», αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ, μεταξύ άλλων, προσθέτουν: «Ευτυχώς, χάσαμε. Απλά και κατανοητά, αν κερδίζαμε θα καιγόταν και το Μιτσικέλι». Στην ίδια ανακοίνωση δίδεται και η πληροφορία ότι η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε να μην ξεκινήσει το παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης τόνισε σχετικά με όσα έγιναν στο παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης: «Το πρωί του Σαββάτου ζήτησα συνάντηση με τον αστυνομική διευθυντή και μας καθησύχασε ότι δεν θα πλησιάσει κανείς χωρίς εισιτήριο. Αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι. Βάλαμε 1000 άτομα στην θύρα 7 μήπως εκτονωθεί η κατάσταση. Είπαμε στον διαιτητή και τον παρατηρητή ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είχαμε εμείς άλλη δικαιοδοσία για να μη γίνει το παιχνίδι». Ακόμη, πρόσθεσε ότι «μιλώντας με τον ΠΑΟΚ μας είπαν ότι όποιες ζημιές δημιουργήθηκαν θα τις πληρώσουν», δηλαδή ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την ευθύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ «έσπασαν περίπου 300 καθίσματα στο πέταλο της θύρας 7, ξηλώθηκαν νιπτήρες, έσπασαν πλακάκια στις τουαλέτες, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα που αποσύρθηκε η κλούβα της αστυνομίας πίσω από τη θύρα 9, οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν πίσω από την εξέδρα και άρχισαν να πετούν πέτρες και όσα πολεμοφόδια είχαν εξασφαλίσει από στις καταστροφές στο πέταλο. Κορωνίδα όλης της τρομοκρατίας που έζησε η πόλη, ήταν το σπάσιμο της πόρτας στη θύρα 4 και η είσοδος οπαδών, που στην πλειοψηφία τους δεν διέθεταν εισιτήρια».

Επίσης, σε τοπικά ΜΜΕ γίνεται αναφορά και σε «επίθεση που έγινε έξω από το Στάδιο, τη στιγμή που ήταν ακόμα εκεί κάποια στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ορισμένοι φίλαθλοι. Οπλισμένοι με ρόπαλα και φορώντας κράνοι, άγνωστοι κατέβηκαν από βαν, με τα στελέχη της ομάδας και τους φιλάθλους να τρέχουν να προστατευθούν στα αποδυτήρια της ομάδας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην καφετέρια απέναντι προκαλώντας τους θαμώνες».

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά, ενώ οι καταστηματάρχες της πόλης έχουν να πουν πολλά για έζησαν την ημέρα (04/02/18) του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3.

Διαβάστε επίσης

Πύργος της Βαβέλ η ΕΠΟ

Πύργος της Βαβέλ η ΕΠΟ

«Εμφύλιος» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την επικράτηση, ενώ η FIFA στέλνει τον έναν σύμβουλο μετά τον άλλον . Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Ντου Μελισσανίδη στα αποδυτήρια

Ντου Μελισσανίδη στα αποδυτήρια

Σύμφωνα με αυτά που γράφει ο Βάιος Μπαλάφας στον «ΓΑΥΡΟ», οι διαιτητές του αγώνα ΑΕΚ-Ξάνθη, είχαν μια... ιδιαίτερη επίσκεψη στα αποδυτήρια, κατά το ημίχρονο.