Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θεατές του ...χάους

Θεατές του ...χάους
Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018 - 15:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πως μπορεί μπορεί κάποιος να πάρει στα σοβαρά ένα πρωτάθλημα που μόνιμα βρίσκεται στον ...αέρα; Υπάρχει ή όχι διοργανώτρια; Καλά το καταλάβατε, το σχόλιο έχει σχέση με το ...χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν υπάρχουν στον χάρτη τα θεσμικά όργανα, δηλαδή η ΕΠΟ και η Superleague ή αν υπάρχει μόνο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Για την ομοσπονδία είναι γνωστό ότι βρίσκεται στη δίνη του εμφυλίου ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, όμως όσον αφορά στη Superleague ο πρόεδρός της, Γιώργος Στράτος και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Βασίλης Γκαγκάτσης, που πάντα εμφανίζονται ως δίδυμο σε καθοριστικές συναντήσεις, παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Τη στιγμή που ο Βασιλειάδης αλλάζει τα πλάνα αναδιάρθρωσης (τη μια θέλει μείωση, την άλλη αύξηση των ομάδων για να διευκολυνθούν, όλως τυχαίως, κάποια παραρτήματα του ΠΑΟΚ), οι Στράτος, Γκαγκάτσης απουσιάζουν από το κάδρο των εξελίξεων, αφήνοντας την... μπάλα μόνο στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Αντίθετα, όταν ο τελευταίος είχε διακόψει το πρωτάθλημα (λόγω της εισβολής του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα) είχαν σπεύσει να προωθήσουν στις ομάδες τις δεσμεύσεις που ήθελε ο Βασιλειάδης, κάτι που φυσικά αποτελούσε παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, το οποίο καθιερώθηκε επί Γκαγκάτση στην ΕΠΟ!

Αραγε το δίδυμο της Superleague δεν έχει αντιληφθεί ότι τα πλάνα αναδιάρθρωσης της πολιτικής ηγεσίας πλήττουν την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου; Ποιος μπορεί να πάρει σοβαρά ένα πρωτάθλημα που ενώ έχει τελειώσει, ο Υφυπουργός, που σχεδίασε την παραμονή της Κέρκυρας και του Πλατανιά, θέλει να αλλάξει τους όρους που διεξήχθη; Ποιος θα πάρει στα σοβαρά ένα πρωτάθλημα που οι κανόνες διεξαγωγής του αλλάζουν στο παραπέντε, ενώ προβλέπεται οι αλλαγές να έχουν ορίζοντα στη μεθεπόμενη σεζόν; Γιατί δεν συγκλήθηκε ένα ΔΣ για να πάρει θέση για το πλάνο του Βασιλειάδη;

Ποιος θα πάρει στα σοβαρά μια διοργανώτρια που αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της;

Η Superleague κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι λειτουργεί όχι με ορίζοντα το αύριο αλλά το χθες, για να μην πούμε ότι η οπισθοδρόμηση φτάνει δεκαετίες πίσω! Αν στην ΕΠΟ υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, οι ξένοι αρχιδιαιτητές θα γίνουν τρεις, έρχεται όχι μόνο ξένος υπερσύμβουλος αλλά και ένα σωρό άλλοι για να μάθουν στην ομοσπονδία πώς να λειτουργεί σωστά, τότε η Λίγκα τι θέλει;

Γκρέμισμα;

Διαβάστε επίσης

Αφήγημα της... πλάκας

Αφήγημα της... πλάκας

Οι γελοιότητες του κατεστημένου για να διατηρηθούν τα παράκεντρα του ποδοσφαίρου και τα «φαντάσματα» του παρελθόντος.