Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θαυμάστε το... σκοτεινό ελληνικό ποδόσφαιρο!

Θαυμάστε το... σκοτεινό ελληνικό ποδόσφαιρο!
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 - 16:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ποιος θα το περίμενε στις μέρες της... εξυγίανσης να υπάρχει τόση μαυρίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα με ευθύνη των αρμοδίων. Οι άνθρωποι ακόμη και για θέματα που έχουν στόχο (λέμε και κανένα ανέκδοτο) τη βελτίωση του αθλήματος κινούνται μέσα στο βαθύ... σκοτάδι.

Μεγάλη απόδειξη ότι δεν ανακοινώνουν, παρά μόνο διαρρέουν τη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της Superleague, Γιώργο Στράτο και το διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Γκαγκάτση. Κατά τα άλλα θέλουν να φτιάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να το ρωτήσουν.

Προσέξτε μια ακόμη λεπτομέρεια: Η συνάντηση, η οποία δεν έχει διαψευστεί, θα γίνει παρότι δεν έχει προηγηθεί διοικητικό συμβούλιο της Superleague, προκειμένου τα μέλη του συνεταιρισμού να πάρουν θέση για το πλάνο του Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση-τέρας.

Βλέπετε ο Υφυπουργός θυμήθηκε να τους ενημερώσει επίσημα έναν μήνα μετά, όμως ανεπίσημα τα ξέρουν όλα από την αρχή και για αυτό τον ανέχονται. Όμως, οι Στράτος, Γκαγκάτσης δεν είναι επενδυτές για να πάρουν θέση ή για να εκφράσουν άποψη. Ούτε φυσικά πρόκειται να ψιθυρίσουν κάτι στον Υφυπουργό Αθλητισμού που τόσο καιρό διασύρει τους θεσμούς αφού εκτός από Υφυπουργός φέρεται και ως πρόεδρος της ΕΠΟ, εσχάτως, λόγω του... σόου με την αναδιάρθρωση-τέρας, και ως πρόεδρος της Λίγκας αφού προσπαθεί να επιβάλει πρωτάθλημα με δικούς του όρους.

Και όλα αυτά στο σκοτάδι. Δεν είναι μόνο ότι δεν ενημερώνουν επίσημα για τις συναντήσεις τους, αυτό, το έρμο το πλάνο αναδιάρθρωσης δεν πρέπει να υπάρχει σε μορφή εγγράφου. Ο λόγος; Υποθέτουμε ότι πρέπει να γίνουν τα προεκλογικά ρουσφέτια. Για αυτό και τη μια μέρα ο κάθε όμιλος της μεγάλης κατηγορίας απαρτίζεται από 10 ομάδες, μετά από 12, μετά από 14...

Διαβάστε επίσης

Αφήγημα της... πλάκας

Αφήγημα της... πλάκας

Οι γελοιότητες του κατεστημένου για να διατηρηθούν τα παράκεντρα του ποδοσφαίρου και τα «φαντάσματα» του παρελθόντος.