Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μονόδρομος οι ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό!

Μονόδρομος οι ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό!
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 - 00:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αντιγράφουμε το άρθρο 50, παράγραφος 4 του νέου κανονισμού διαιτησίας: «Δύναται να χρησιμοποιούνται διαιτητές από το εξωτερικό σε αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από την ΚΕΔ». Πρόκειται για κανονισμό που επέβαλε η FIFA και φυσικά ο Περέιρα δεν μπορούσε να μην ανοίξει τον δρόμο στον ορισμό ξένων διαιτητών, άλλωστε με την επιλογή του Ισπανού Μπορμπαλάν δημιουργήθηκε... δεδικασμένο.

Κανονικά ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής θα έπρεπε να υποβάλει και την παραίτησή του. Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί και ομολογία αποτυχίας του, είχε και έχει και κακούς συμβούλους, ενώ παράλληλα αποτελεί και δικαίωση του Ολυμπιακού που είχε ζητήσει ξένους ρέφερι στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου.

Όμως, επειδή την σεζόν 2017-18, ο Ολυμπιακός είχε στοχοποιηθεί από την διαιτησία και το 100-0 σε βάρος του δεν ήταν μόνο στα ντέρμπι, μια καλή ιδέα είναι να μπαίνουν μόνο ξένοι ρέφερι σε όλα τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων». Άλλωστε, ο κανονισμός δεν διαχωρίζει τα ντέρμπι από τους υπόλοιπους αγώνες. Άλλωστε, τι έχει αλλάξει και δεν θα συνεχιστούν τα αγωνιστικά ...μπλόκα, τα οποία την σεζόν 2017-18 ήταν περισσότερα από την προηγούμενη, άρα δεν θα «κορυφωθούν» τη νέα περίοδο; Εδώ είστε, εδώ θα είμαστε...

Συνεπώς, στη διαιτησία δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ο πόλεμος εναντίον του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί, όπως και οι αβάντες, τα σπόρια ντε, υπέρ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επειδή έτσι ...έμαθαν οι διαιτητές. Αν ήθελαν κάτι διαφορετικό, έπρεπε να στείλουν στο σπίτι του και τον Κομίνη (Θεσπρωτίας), όπως επίσης και τους Βάτσιο (Δυτικής Αττικής), Κατσικογιάννη (Ηπείρου), Νεοφυτιάδη (Κορινθίας) και όχι να τους υποβιβάσει ο Περέιρα στην Football League. Η... αποθέωση του 100-0 σε βάρος του Ολυμπιακού είναι ότι κράτησαν τον Ευαγγέλου (Αθηνών) στην Superleague. Μα καλά, δεν έχουν βίντεο για να δουν ότι δεν πήγε καλά στα περισσότερα παιχνίδια που τον έβαλαν;

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Βάτσιος και ο Ευαγγέλου έκαναν λάθη που δεν ξεχνιούνται και οι φίλαθλοι θα τα θυμούνται και θα γελάνε! Ο μεν πρώτος έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στον αγώνα με τη Λαμία, ο δε δεύτερος πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ και σε βάρος του Ολυμπιακού και κοινός παρονομαστής είναι ότι επρόκειτο για φάσεις εκτός περιοχής, ενώ η περίπτωση του Βάτσιου δεν ήταν καν φάουλ. Παράλληλα, οι Νεοφυτιάδης και Κατσικογιάννης προκάλεσαν όσο δεν πάει, αδικώντας μόνο τον Ολυμπιακό. Ο Νεοφυτιάδης δεν έδωσε τρία πέναλτι στον Ολυμπιακό στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο και ο Κατσικογιάννης τέσσερα πέναλτι με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Επειδή αυτοί που ανέβηκαν θα έχουν την ίδια φιλοσοφία, αλλιώς δεν θα ανέβαιναν...

Επειδή αυτοί που παρέμειναν έχουν την ίδια φιλοσοφία, αλλιώς δεν θα έμεναν...

.. .Καλύτερα ξένοι διαιτητές από κάποια διαιτητάκια (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική και αυτό ισχύει και για όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω) που θα παίξουν με την ιστορία και το μέγεθος του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Διπλή δικαίωση του Ολυμπιακού

Διπλή δικαίωση του Ολυμπιακού

Οι καρατομήσεις διαιτητών και ο κανονισμός που ανοίγει το δρόμο για ξένους ρέφερι δείχνουν ότι η διαιτησία ήταν μπάχαλο, όμως αυτά δεν φτάνουν.