Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στάχτη στα μάτια για νέες «σφαγές»

Στάχτη στα μάτια για νέες «σφαγές»
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 - 21:45
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από την στιγμή που ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα, όχι μόνο παραμένει στο τιμόνι της ΚΕΔ αλλά βγαίνει και ενισχυμένος, ταυτόχρονα αποτελεί και κοινό μυστικό ότι οι πίνακες της διαιτησίας έχουν τη δική του ...σφραγίδα, οι πολλές αλλαγές (συγκεκριμένα καρατομήθηκαν δέκα διαιτητές, 19 βοηθοί και 5 παρατηρητές) στους πίνακες της Superleague αποτελούν «στάχτη στα μάτια». Μάλιστα, το περίεργο είναι ότι «ο πρόεδρος της ΚΕΔ», ενώ με την προηγούμενη δομή ήταν «επικεφαλής της ΚΕΔ», βιάστηκε να βγάλει τους πίνακες και δεν περίμενε την άφιξη του τρίτου ξένου αρχιδιαιτητή, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες! Μάλιστα, για να επικυρωθούν οι πίνακες από το χθεσινό ΔΣ της ΕΠΟ, χρειάστηκε ο Περέιρα να επιστρέψει από τη Ρωσία, όπου διεξάγεται το μουντιάλ.

Άρα, από τη στιγμή που έχουμε δει τι σημαίνει ελληνική διαιτησία με τον Περέιρα στο τιμόνι της ΚΕΔ, γιατί οι φίλαθλοι και οι ομάδες, που σχεδόν όλες έβγαλαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, να περιμένουν κάτι διαφορετικό; Παράλληλα το πρόβλημα είναι η φιλοσοφία των αρμοδίων, όχι μόνο του Περέιρα αλλά και των υπευθύνων της FIFA και της UEFA που τον στηρίζουν, παρότι απέτυχε την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα.

Ανεξήγητο φαινόμενο αποτελεί ότι οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές έγιναν διεθνώς ρεζίλι λόγω των αναρίθμητων διαιτητικών «σφαγών» που με το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το 100-0 σε βάρος του Ολυμπιακού προκάλεσαν τους Έλληνες φιλάθλους. Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος όχι απλά έχει ενισχυμένο ρόλο, αλλά με τις ευλογίες των FIFA, UEFA, ενεργεί ως το μόνο «αφεντικό». Εξίσου ανεξήγητο είναι γιατί έστειλαν στην Ελλάδα τον Ισπανό Μαρίν και τον Σουηδό, Λιφ Λιντμπεργκ; Για να κάνουν τις... γλάστρες;

Τα παράκεντρα του ποδοσφαίρου και τα φαντάσματα του παρελθόντος, πάλι θα κάνουν πάρτι...

Ο λόγος είναι ότι δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν...

Διαβάστε επίσης

Διπλή δικαίωση του Ολυμπιακού

Διπλή δικαίωση του Ολυμπιακού

Οι καρατομήσεις διαιτητών και ο κανονισμός που ανοίγει το δρόμο για ξένους ρέφερι δείχνουν ότι η διαιτησία ήταν μπάχαλο, όμως αυτά δεν φτάνουν.

Ηχηρό «χαστούκι» σε Κυβέρνηση, Μελισσανίδη

Ηχηρό «χαστούκι» σε Κυβέρνηση, Μελισσανίδη

Οι παράγοντες της Superleague ξέρουν ποιος θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά μπροστά, με στόχο το καλό του αθλήματος, χωρίς σκιές και απειλές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Μονόδρομος οι ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό!

Μονόδρομος οι ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό!

Ο κανονισμός ανοίγει το δρόμο, αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Περέιρα και δεν διαχωρίζει τα παιχνίδια που πρέπει να μπαίνουν, δηλαδή αν πρόκειται για ντέρμπι ή όχι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.