Ντουντούκα
Πω, πω, πω, πω, πω τί γλέντι ήταν αυτό!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Διπλή δικαίωση του Ολυμπιακού

Διπλή δικαίωση του Ολυμπιακού
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 - 11:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Ολυμπιακός είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία της σεζόν 2017-18 και δικαιώθηκε με τις αποφάσεις που πάρθηκαν ενόψει της σεζόν 2018-19, άσχετα αν από άλλες φαίνεται ότι θα συνεχιστούν τα ίδια και θα ξεμείνουν εντελώς από διαιτητές. Από τον πίνακα της Superleague «αποκεφαλίστηκαν» όλοι όσοι προκάλεσαν. Συγκεκριμένα καρατομήθηκαν οι μισοί διαιτητές!

Το τελευταίο αποδεικνύει ότι η διαιτησία ήταν... μπάχαλο και ειδικότερα τα χάλια της φαίνονται από τις αποπομπές των απαράδεκτων Καλογερόπουλου (Αθηνών), Αρετόπουλου (Τρικάλων), Μάνταλου (Καβάλας), Στυλιαρά (Αιτ/νιας) και τον υποβιβασμό των εξίσου απαράδεκτων και ανίκανων Βάτσιου (Δυτ. Αττικής), Κατσικογιάννη (Ηπείρου), Νεοφυτιάδη (Κορίνθου). Βέβαια, έπρεπε να φύγουν εντελώς και οι τρεις τελευταίοι, αφού είναι κακοί διαιτητές, ενώ σημειώνουμε ότι γλίτωσε ο απαράδεκτος Ευαγγέλου. Συνολικά έφυγαν εννέα διαιτητές, καθώς στους... κομμένους προσθέστε τον Μπλάνα (Μεσσηνίας) που αποτελεί παρελθόν και τον Καραντώνη (Ημαθίας) που υποβιβάστηκε, σύνολο δέκα με τον Θάνο (Γρεβενών) που αποχώρησε οικειοθελώς.

Να ληφθεί υπόψη πως έφυγαν τρεις διεθνείς (Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Μάνταλος) και την τελευταία στιγμή παρέμεινε ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Δηλαδή, η ανανέωση του πίνακα των διεθνών φτάνει στο 40 % καθώς παρέμειναν επίσηςι οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών) και Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Η δεύτερη δικαίωση του Ολυμπιακού αποτελεί το γεγονός ότι άνοιξε ο δρόμος για τον ορισμό ξένων διαιτητών. «Δύναται να χρησιμοποιούνται διαιτητές από το εξωτερικό σε αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από την ΚΕΔ», αναφέρει το άρθρο 50, παράγραφος 4, του κανονισμού διαιτησίας.

Όμως, όλα αυτά δεν φτάνουν. Το πρόβλημα είναι και οι ίδιοι οι αρμόδιοι. Ο Περέιρα και οι υπόλοιποι που ανέχτηκαν και θα ανεχτούν το 100-0 κατά του Ολυμπιακού και το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Για αυτό και οι αλλαγές στους πίνακες είναι στάχτη στα μάτια για να γίνουν τα ίδια και χειρότερα και μονόδρομος ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες των «ερυθρόλευκων»....

Διαβάστε επίσης

Ηχηρό «χαστούκι» σε Κυβέρνηση, Μελισσανίδη

Ηχηρό «χαστούκι» σε Κυβέρνηση, Μελισσανίδη

Οι παράγοντες της Superleague ξέρουν ποιος θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά μπροστά, με στόχο το καλό του αθλήματος, χωρίς σκιές και απειλές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Μονόδρομος οι ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό!

Μονόδρομος οι ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό!

Ο κανονισμός ανοίγει το δρόμο, αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Περέιρα και δεν διαχωρίζει τα παιχνίδια που πρέπει να μπαίνουν, δηλαδή αν πρόκειται για ντέρμπι ή όχι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.