Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλο θέμα με 2+1 διεθνείς

Μεγάλο θέμα με 2+1 διεθνείς
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 - 07:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το κατεστημένο της διαιτησίας, μέσω της φιλικής του προπαγάνδας έσπευσε να διαρρεύσει ότι ο Περέιρα δεν πρόκειται να ξεκινήσει με ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και θα το κάνει μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Πιθανόν, κάποιοι να θεωρούν ότι όλοι οι φίλαθλοι διαβάζουν με... κίτρινα γυαλιά, ή με άλλου παρόμοιου χρώματος δίοπτρα!

Η επιλογή ξένων διαιτητών είναι μονόδρομος για τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή και δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο! Χάλια τα έκανε, αυτή την κατάσταση έχει να διαχειριστεί.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή στη διαιτησία. Για παράδειγμα, δεν διαψεύστηκε ότι για τον τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ ήθελε τον Παπαπέτρου και ο ΠΑΟΚ τον Σιδηρόπουλο, όμως δεν τα έβρισκαν και ο Περέιρα αναγκάστηκε να λύσει τον... γόρδιο δεσμό, ορίζοντας ξένο διαιτητή, τον Ισπανό Μπορμπαλάν, μετά από 42 χρόνια!

Άρα, υπάρχει μέγα θέμα με τους Σιδηρόπουλο, Παπαπέτρου, εφόσον δεν διαψεύστηκε ποιος τους ήθελε στον τελικό. Αυτούς πως θα τους βάλουν στον Ολυμπιακό;

Άλλη... περίπτωση και ο Κομίνης που όλη η διαιτητική πιάτσα απορεί γιατί δεν παραιτείται, αφού, αν και διεθνής όπως φυσικά και οι προαναφερόμενοι, ούτε αυτός μπορεί να μπει σε ντέρμπι. Ο... σάλος με τον Κομίνη δεν έχει να κάνει μόνο με τους χειρισμούς του στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ), αλλά και με ότι μπήκε (σ.σ. Πανιώνιος-Λεβαδειακός) και βγήκε στους ορισμούς της τελευταίας αγωνιστικής.

Να συμφωνήσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να κακολογήσει τους διαιτητές για όλα αυτά, μπορεί κάποιοι να τους θεωρούν και ικανούς, καθώς δεν ορίζουν τους εαυτούς τους, όμως, αναμφίβολα, οι αρμόδιοι έχουν ευθύνη. Κακά τα ψέματα, έτσι όπως τα έκανε ο Περέιρα, με την διαχείριση στους ορισμούς, δεν υπάρχει διαιτητής κοινής αποδοχής.

Διαβάστε επίσης

Σε λογική ΣΥΡΙΖΑ (και) ο Βασιλειάδης

Σε λογική ΣΥΡΙΖΑ (και) ο Βασιλειάδης

Η τακτική του με την αναδιάρθρωση δείχνει ότι δεν έχει σχέδιο, ούτε λογική. Υφυπουργοί σαν τον ίδιο και τον Κοντονή είναι παραδείγματα προς αποφυγή.