Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε λογική ΣΥΡΙΖΑ (και) ο Βασιλειάδης

Σε λογική ΣΥΡΙΖΑ (και) ο Βασιλειάδης
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 - 23:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ας ξεκινήσουμε με τις εξελίξεις. Η Superleague συνεδρίασε την Παρασκευή (29/06) για να... απαντήσει στην πρόταση του Βασιλειάδη για πρωτάθλημα 12 ομάδων από την σεζόν 2019-20, αντιπροτείνοντας πρωτάθλημα 14 ομάδων. Όμως, ο Υφυπουργός απέρριψε την απόφαση-χρυσή τομή και στην επιστολή του αναφέρει «σας καλώ στα γραφεία της ΓΓΑ τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, για να με ενημερώσετε και επίσημα για την απόρριψη της προτάσεώς μου».

Η τακτική του δείχνει ότι δεν έχει σχέδιο, ούτε φυσικά και λογική. Μπορούμε να καταλογίσουμε πολλά στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, όχι όμως ότι δεν ξέρουν ποδόσφαιρο ή ότι δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν για τους όρους του πρωταθλήματος. Ποια διαφορά έχει ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων από ένα πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν 14; Σα να λέμε, τι Γιάννης, τι Γιαννάκης.

Αλλωστε, ούτε ο Βασιλειάδης έχει πρόσφατη μελέτη που να καταδεικνύει ότι θα υπάρχουν πολλά οφέλη από ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων σε σχέση με ένα πρωτάθλημα 14, 16, 20 ομάδων, ή ακόμη και με πρωτάθλημα 10 ομάδων! Απλώς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε... λογική ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή «αυτό θέλω, αυτό να γίνει»!

Αν ο Βασιλειάδης ήθελε να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, που απαξιώθηκε και εξαιτίας των κυβερνητικών παρεμβάσεων, θα δεχόταν την πρόταση της Superleague. Η θα εξηγούσε γιατί δεν τη δέχεται. Όμως, προτιμά τον... ανένδοτο, στέλνοντας τελεσίγραφα για πρωτάθλημα 12 ομάδων ή τηλεοπτικά συμβόλαια γιοκ!

Αλλωστε, το πλάνο αναδιάρθρωσης που τελικά ανέλυσε στις ΠΑΕ, δεν εμπεριείχε «τους λαγούς με τα πετραχήλια». Εταξε, έταξε, μέσω διαρροών, τα 60 εκατ. της NOVA και της ΕΡΤ, έγιναν 30 της ΕΡΤ και τελικά διεμήνυσε πως αν δεχθούν πρωτάθλημα 12 ομάδων, φέτος, στο πρωτάθλημα 16 ομάδων, οι τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Απόλλων, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Αρης) θα πάρουν τα περσινά χρήματα του τηλεοπτικού τους συμβολαίου, με τη διαφορά ότι θα τα καταβάλει η ΕΡΤ και όχι η NOVA.

Ο Υφυπουργός δεν έχει αντιληφθεί ότι άλλα χρειάζεται το ποδόσφαιρο, και όχι μείωση, για να... κοστίζει το πρωτάθλημα 40 εκατ. ευρώ, όπως προέβλεψε ότι θα γίνει σε περίπτωση που οι ομάδες μείνουν 12, επαναλαμβάνουμε χωρίς μελέτη. Κατ΄ αρχήν, να μην ευλογεί αποφάσεις-εκτρώματα αλλά και να μην διαχωρίζει τις ΠΑΕ σε... κατηγορίες, ανάλογα με τα κομματικά κριτήρια.

Παράλληλα να μην παρεμβαίνει ή να παρεμβαίνει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων. Να λάβει η Πολιτεία μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, της διαφθοράς, των στημένων αγώνων αλλά και μέτρα για τον οικονομικό έλεγχο των ΠΑΕ, ώστε να μην φτάνουν στο σημείο να καταρρέουν.

Με υγιές ποδόσφαιρο θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Επειδή αν συνεχιστούν τα ίδια, με την ΕΠΟ, τη διαιτησία, την ατιμωρησία της αθλητικής δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και το πρωτάθλημα δεν θα γίνει ελκυστικό, ακόμη και αν οι ομάδες μείνουν οκτώ.

Επίσης, Υφυπουργοί σαν τον ίδιο και τον Κοντονή πρέπει να είναι παραδείγματα προς αποφυγή!

Φτάσαμε στο σημείο, στην επιστολή του για το ραντεβού της Δευτέρας ο Βασιλειάδης να αναφέρει ότι η πρότασή του «δεν έγινε αποδεκτή, γεγονός απολύτως σεβαστό στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου»! Ποιος το αναφέρει αυτό; Ο πολιτικός που θέλει να επιβάλει πρωτάθλημα με δικούς του όρους!

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο θέμα με 2+1 διεθνείς

Μεγάλο θέμα με 2+1 διεθνείς

Η ΑΕΚ ήθελε Παπαπέτρου, ο ΠΑΟΚ Σιδηρόπουλο και θα μπαίνουν στον Ολυμπιακό; Άλλη... περίπτωση και ο Κομίνης.