Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η διαφορά βγάζει μάτια

Η διαφορά βγάζει μάτια
Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018 - 13:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τη μια είναι η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA και από την άλλη η ΚΕΔ που επίσης έχει τη... σφραγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Από τη μια η Επιτροπή Παρακολούθησης, όπου πρόεδρος είναι ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ και μέλη ο Μαλτέζος Ίβαν Βέλα, ο Ισπανός με αλβανικές ρίζες Εντουάρντο Ντερβίσάι, ενώ ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου είναι ο Γραμματέας της ενεργεί συλλογικά.

Είναι φορές που ο Χούμπελ απουσίασε από συμβούλια της ΕΠΟ, όμως οι υπόλοιποι ήρθαν και άσκησαν τα καθήκοντά τους. Από την άλλη είναι η ΚΕΔ, όπου πρόεδρος της είναι ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα, αναπληρωτής πρόεδρος ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και μέλη ο Σουηδός Λιφ Λιντμπεργκ, Δημήτρης Καλύβας και Ιωάννης Τσαχειλίδης, όπου «τα πάντα όλα» είναι ο Περέιρα και αυτός φέρεται να αναλαμβάνει (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο) την ευθύνη για όλα, ειδικά για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπου υποτίθεται συνυπεύθυνοι είναι ο Ισπανός και ο Σουηδός.

Πως γίνεται δυο επιτροπές της FIFA να έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας; Η FIFA εξωτερικού αποφάσισε για την Επιτροπή Παρακολούθησης και η FIFA εσωτερικού για την ΚΕΔ; Γιατί λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά; Η διαφορά βγάζει μάτια και τα ερωτηματικά είναι εύλογα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενεργεί συλλογικά, όμως στη διαιτησία οι Μαρίν, Λίντμπεργκ είναι... γλάστρες.

Διαβάστε επίσης

Θα... φαγωθούν κι άλλοι διαιτητές

Θα... φαγωθούν κι άλλοι διαιτητές

Εφιαλτικό σενάριο για πίνακες δυο ταχυτήτων, καθώς κάποιοι θα παίζουν συχνά και άλλοι ελάχιστα έως καθόλου. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.